yükleniyor

TEGV'li Çocuklar 'Eğlen, Öğren, Hijyen' ile Mikroplara Savaş Açtı!

TEGV'li Çocuklar 'Eğlen, Öğren, Hijyen' ile Mikroplara Savaş Açtı! güneş amblemi.

Hijyen alışkanlıklarını yaygınlaştırarak hastalıkları önlemek için eğitimin önemine inanan Unilever, Vakfımız ile gücünü birleştirdi ve Türkiye'de hijyen seferberliği başlattı. TEGV ve Unilever'in hijyen deyince ilk akla gelen markası Domestos ve dünyanın en çok tercih edilen 1 numaralı antibakteriyel sabunu Lifebuoy işbirliğinde geliştirilen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesi ile sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir gelecek için çalışacağız.

15 Mart 2011 günü İstanbul'daki Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkımızda gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtılan 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesi, Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğumuzu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Basın lansmanında konuşan Vakıf Başkanımız Cengiz Solakoğlu, Genel Müdürümüz Nurdan Şahin, Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun ve Unilever Türkiye Ev Temizlik Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Yalçın Tanyer proje ile ilgili bilgiler verdi.

Mart ayı içinde İstanbul'da pilot uygulaması yapılan Proje, Nisan ayında tüm etkinlik noktalarımızda yaygın uygulamaya geçecek. 3 yıl sürecek Projede 215.000 çocuğa, hijyen ve mikroplar konusunda farkındalık yaratacak seminerler verilecek. Erken yaşta kazanılan alışkanlıkların öneminden yola çıkarak çocukların hijyen kavramını tanıyarak aktif bir şekilde katılımcı olacakları 'interaktif bir eğitim programı' olarak danışmanlar tarafından geliştirilen Proje, Türkiye'nin dört bir yanındaki TEGV etkinlik noktalarında uygulanacak. Proje, çocuklar, gönüllüler ve onların yakın çevreleri ile birlikte yaklaşık 1 milyon kişiye dokunarak, ülkemizde hijyen konusunda geniş bir farkındalık ağı oluşturacak. 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesi kapsamında ulaşılan çocuklar, hazırlanan eğitim programı sayesinde; hastalıklara neden olan mikrop türlerini ve bulaşma yollarını öğrenerek, hijyen önlemleri konusunda geniş bilgi sahibi olacak ve düzenli hijyen alışkanlıkları kazanacak.

Mikropların çoğalarak en kolay ulaşabildiği ve bulaşabildiği grubu çocuklar oluşturuyor ve gerekli hijyenik önlemler alınmadığında bu mikroplardan 1 tanesi 24 saatte hızla çoğalarak 8 milyon mikroba ulaşabiliyor. Bu mikroplar yol açtıkları enfeksiyon hastalıklar ile çocukların ve ailelerin hayatını ve yaşam kalitesini, sosyal ve ekonomik açılardan olumsuz etkiliyor. İşte bu nedenle 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesi ile, hijyen alanında yaratacağımız farkındalıkla Türkiye'de enfeksiyona bağlı hastalıkları azaltırken, ailelerin hayatına sosyal ve ekonomik anlamda büyük artılar kazandırmayı amaçlıyoruz.

18.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!