yükleniyor

'Hürriyet Hakkımızdır Treni' İstanbul'a ulaştı..

'Hürriyet Hakkımızdır Treni' İstanbul'a ulaştı.. güneş amblemi.

10 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıkan Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Hürriyet Hakkımızdır Treni' Türkiye'nin 7 bölgesinde 25 şehri ziyaret ettikten sonra 10 Haziran'da Haydarpaşa Garı'na ulaştı.Hürriyet Hakkımızdır Treni yol aldığı sürece, durulan peronlarda çocuklara haklarını anlatmak üzere uygulanan Çocuklarla Haklar Atölye Etkinliği ile 2.388 çocuğa ulaştık. Bu etkinlikte oynanan Haklar Oyunu sonrasında çocuklar, çocuk hakları maddelerinden Yaşama Hakkı, Özel Yaşamın Gizliliği, Engelli Çocukların Korunma Hakkı, Eğitim Hakkı, Çocuğun Oynama, Eğlence Etkinliklerinde Bulunma, Kültürel ve Sanatsal Yaşama Katılma Hakkı konularını resmettiler.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) olarak, 'Türkiye Ne İstiyor' sorusuna cevap arayan Hürriyet Hakkımızdır Treni'nin yol boyunca uğradığı istasyonlarda yapılan etkinlikler çerçevesinde, çocuklara haklarını anlatmak için 16-20 kişilik çocuk gruplarıyla düzenlediğimiz 'Çocuklarla Haklar Atölyesi' ile çocukların haklarını çocuk dilinden duymalarını amaçladık.

Atölyede ilk defa tanışan çocuklar Haklar Oyunu ile kaynaştılar ve haklarını öğrendiler. Haklarımızı Resmediyoruz etkinliğinde çocuk hakları maddelerinden Yasama Hakkı, Özel Yaşamın Gizliliği, Engelli Çocukların Korunma Hakkı, Eğitim Hakkı, Çocuğun Oynama, Eğlence Etkinliklerinde Bulunma, Kültürel ve Sanatsal Yaşama Katılma Hakkı ile ilgili duygularını resme döktüler. Çocuklar tarafından yapılan resimlerle, istasyonlarda birbirinden renkli sergiler düzenlendi. Sergiler bölge halkı tarafından ilgiyle izlendi.

TEGV vagonuyla ilgili güncel haber ve görselleri, 'TEGV Hürriyet Hakkımızdır Treni'nde' facebook sayfasında bulabilirsiniz. TEGVHurriyetHakkimizdirTreninde

13.06.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!