yükleniyor

ÜNLÜ OYUNCULAR, SAHNEYİ ÇOCUKLARA BIRAKTI!

ÜNLÜ OYUNCULAR, SAHNEYİ ÇOCUKLARA BIRAKTI! güneş amblemi.

Yapı Kredi işbirliği ile 2006 yılında başlattığımız Okuyorum Oynuyorum Projesi kapsamında özel bir etkinliği hayata geçirdik.

Ünlü tiyatrocuların koçluk yaptığı çalışmalarda Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin her bir maddesini konu alan oyunlar, 11 şehirdeki 12 Eğitim Parkımızda çocuklar tarafından sahnelendi. Ömer Ceylan ve Selcen Ergun'un oyunlaştırdığı, müziklerini Tuluğ Tırpan'ın yaptığı 12 Çocuk Hakları Sözleşmesi ilkesinin birleştirildiği final oyunu ise 4 Haziran 2011, Cumartesi günü İstanbul Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi'nde sahnelendi.

Tiyatro oyununa TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt ve gönüllü eğitmen olarak projede görev alan sanatçılar; Ayça Varlıer, Altan Gördüm, Bahtiyar Engin, Büşra Pekin, Cem Davran, Deniz Çakır, Devin Özgür Çınar, Ezgi Mola, Gürgen Öz, Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Yiğit Özşener katıldı.

Yapı Kredi işbirliğiyle çocukları sanatçılarla buluşturan özel bir tiyatro etkinliği hayata geçirdiklerini söyleyen TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, 'Mart ayında başlayan çalışmalar kapsamında sanatçılarımız, bir eğitim parkımızın sorumluluğunu aldı ve gönüllülerimizle işbirliği içinde çocuklarla beraber çalışmalara başladı. Bu süreçte hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan sık sık parklarımıza giderek gönüllüler ve çocuklarla çalışan sanatçılarımızın kalbimizdeki yeri çok büyük... Onlar artık çocuklarımızın abla ve ağabeyleri...' dedi.

Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, tiyatro oyununun öncesinde yaptığı konuşmada 2006 yılında hayata geçirdikleri Okuyorum Oynuyorum projesi ile 3 yılda toplam 63 bin çocuğa ulaştıklarını ve bu rakamın projenin başında hedeflenenden yüzde 35 fazla olduğunu söyledi. Alınan bu başarılı sonucun ardından projeyi 2012 yılı sonuna kadar uzattıklarını belirten Bayazıt, 'Bugün itibariyle 79 bin çocuk hem okudu hem de oynadı... Bu noktaya ulaşmış olmak bize gurur veriyor. Bu rakam aynı zamanda 2012 yılı sonu için belirlediğimiz 100 bin çocuk hedefimizin gerçekleşeceğinin de bir göstergesi... Çağdaş Türkiye için attığımız bu adımda bizimle bilgisini, emeğini paylaşan TEGV yöneticilerine, gönüllülerine ve değerli zamanlarını ayırarak bu projede gönüllü olarak yer alan sanatçı dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum' dedi.

07.06.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!