yükleniyor

Binyıl Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için gönüllü katılımı ve desteğine ihtiyaç var.

Binyıl Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için gönüllü katılımı ve desteğine ihtiyaç var. güneş amblemi.

Gönüllülüğün; sürdürülebilir geçim, sosyal içerme, sosyal uyum, afet riskini azaltma, yönetişim ve siyasal katılım gibi çeşitli alanlarda sağlanan önemli katkılarının incelendiği raporda, daha iyi bir topluma dair alternatif bir vizyon sunuldu ve gönüllülüğü ileriye taşımanın yolları ele alındı.

Ayrıca rapor, 5 Aralık'ta Türkiye'nin yanı sıra New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ve dünya çapında birçok ülkede açıklandı.

Raporun lansmanının ardından, moderatörlüğünü BM Gönüllüleri Gönüllülük Operasyonları Danışmanı Mae Chao'nun yaptığı bir panel gerçekleşti. Program Yöneticisi, UNDP Yoksulluğun Azaltılması Programı Yöneticisi Berna Bayazıt Baran, TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Uygar Özesmi, Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çarkoğlu ve AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum ve Demokratikleşme Bölüm Yöneticisi Fredrica Cruce'nin katıldığı panelde, Gönüllülüğün Durumu Raporu değerlendirildi.

Panel, TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin'in kapanış konuşmasıyla sona erdi. Nurdan Şahin yaptığı kapanış konuşmasında 'Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin 2015'e kadar gerçekleşmesi gerekiyor. Gönüllülük ve gönüllüler bu konuya büyük katkı yapabilir ve yapıyorlar da. Bu nedenle, gönüllülüğün yaygınlaşması için, gönüllülük çalışmalarının görülmesi, anlaşılması ve anlatılması gerekiyor' dedi. TEGV'in 10 Dünya Gönüllüler Yılı kapsamında düzenlediği 'TEGV Gönüllülük Haftası Yerel Etkinlikleri'nden de bahseden Şahin '22 ilde, 8 vali, 13 belediye başkanı, 14 kaymakam, 8 milli eğitim müdürü, 5 hakim ve savcı çağrımıza kulak verdi ve TEGV'de gönüllülük faaliyetlerinde bulundu. Umarız hem bu faaliyetler, hem de bu konferans ülkemizde gönüllülüğün yaygınlaşmasına katkı yapar' diye ekledi.

Ardından, önemli sivil toplum liderleri bir araya gelerek yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdiler. Dünyada Gönüllülüğün Durumu Raporu'ndan; Gönüllülük Evrenseldir, Gönüllülük ve Doğal Afetler, Gönüllülükte Yeni Trendler, Gönüllülüğü Ölçümlemek, Gönüllülük ve Sosyal İçerme, Gönüllülük ve Refah konularının yanı sıra 2016 yılında, Türkiye'de, gönüllülerin sayısının bu günden en az %10 daha fazla olabilmesi için somut olarak neler yapılabileceği değerlendirildiği toplantıda katılımcılar, bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Konferanstan diğer görüntüler için Facebook sayfamızdaki albümü ziyaret edebilirsiniz.
06.12.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!