yükleniyor

Şimdi de Makedonya'daki Çocukların Yanındayız.

Şimdi de Makedonya'daki Çocukların Yanındayız. güneş amblemi.

Vakfımız, örgütlenme stratejisinde belirtildiği şekilde eğitim modelini ülke dışına taşıdı. Ocak ayında Yunus Emre Vakfı'nın Üsküp/Makedonya Temsilciliği olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin daveti ile Makedonya'ya gelerek çalışmalar yapan TEGV, etkinlik içeriklerini Makedonya eğitim sistemine paralel olarak güncelledi ve 8 Mart tarihinde Kültür Tırı'nı Makedonya'ya ulaştırdı.

Yaklaşık 3 ay süreyle Makedonya'da kalarak, TEGV eğitim programlarını oradaki çocuklarla buluşturacak olan Kültür Tırı'nın 26 Nisan Perşembe günü yapılan açılışına; T.C. Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Tayfun Kalkan, TEGV gönüllüsü ve oyuncu Cem Davran katıldı. Cem Davran ve Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci'nin konuşmaları ardından T.C. Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Tayfun Kalkan'a teşekkür plaketleri Oktay Özinci, oyuncu Cem Davran'a ise hediyesi Tayfun Kalkan tarafından verildi.

TEGV, Kültür Tırı ile; Üsküp'teki Tefeyyüz İlköğretim Okulu ve Gostivar'daki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nda; 'TEGV'i ve Yunus Emre Vakfı'nı Tanıyalım', 'Türkiye'yi ve İstanbul'u Tanıyalım', 'Sanat Atölyesi' ve 'Değerler' etkinliklerini uygulayarak, yaklaşık 1.200 çocuğun TEGV etkinliklerinden faydalanmasını sağlayacak.

01.05.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!