yükleniyor

Tüm Çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun!

Tüm Çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun! güneş amblemi.

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), her yıl coşkuyla kutladığı 20 Kasım 'Dünya Çocuk Hakları Günü' vesilesiyle Türkiye çapındaki tüm etkinlik noktalarında çocuk haklarını ön plana çıkaran etkinlikler gerçekleştiriyor.

Çocuklarımızın mutlu bir çocukluk yaşaması ve geleceğe umutla bakması için çalışan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 20 Kasım'da gerçekleştirdiği etkinliklerle, çocukları sahip oldukları haklar konusunda bilgilendirmeyi hedefliyor. Daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanan TEGV, Türkiye'nin dört bir yanında farklı koşullarda yaşayan tüm çocukların eşit eğitim olanaklarından faydalanması için çaba harcıyor.

Erişkinlerden farklı özelliklere ve özel ihtiyaçlara sahip olan çocukların, büyüme ve gelişme süreçlerinde temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının toplumun önemli bir sorumluluğu olduğu bilinciyle hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi , 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş ve 193 ülke tarafından onaylanmıştır. 54 maddeden oluşan sözleşmede çocukların mutlu, sağlıklı ve güvenli olabilmeleri için hangi haklara sahip oldukları yer almaktadır. Çocuk hakları ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, 20 Kasım tarihi tüm Dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

18.11.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!