yükleniyor

TEGV'den Çocuklara Yeni Eğitim Programı: Düşünmeyi Öğreniyorum

TEGV'den Çocuklara Yeni Eğitim Programı: Düşünmeyi Öğreniyorum güneş amblemi.

Vakfımız tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)'nın 'Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı' kapsamında sağlanan mali destek ile hayata geçirilen Düşünmeyi Öğreniyorum-Çocuklar için Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı 6 Haziran 2013 tarihinde Ferit Aysan Eğitim Parkımızda gerçekleşti.

'Düşünmeyi Öğreniyorum' eğitim programı; 9-14 yaş arası çocuklara sistematik ve eğlenceli yöntemler sunarak onların temel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Çocukların aktif olarak rol aldıkları çok yönlü ve yaratıcı bir öğrenme ortamı olarak kurgulanan program ile; çocukların merak duygularının kışkırtılması, soru sormaya cesaretlendirilmeleri, veri toplama, sorgulama, analiz etme, değerlendirme, problem çözme ve yaratıcı bir sonuca varma süreçlerinden bilinçli olarak geçmeleri hedefleniyor. Program, özel olarak çizilen ve tasarlanan görsel materyaller, gerçek objeler, sunumlar ve programa özgü geliştirilen web sitesiyle destekleniyor.

16 haftalık eğitim içerikleri, TEGV'in tüm eğitim programlarının temelini oluşturan oyun temelli ve çocuk katılımının ön planda tutulduğu yaklaşım ile hazırlandı. Eğitimlerin 8 haftası yüz yüze; 4 haftası web tabanlı içeriklerle çevrimiçi çalışma, 2 haftası müze, bilim merkezi, sergi vb. gibi mekânlara gezi ve son 2 haftası şenlik olarak planlandı. Nisan ayında pilot uygulaması başlatılan programın Ekim 2013'te İstanbul'daki tüm etkinlik noktalarımızda yaygın olarak uygulanması planlanıyor. %90'ı İSTKA finansmanı, %10'u TEGV katkısı ile sürdürülen Düşünmeyi Öğreniyorum projesi ile bir yılda İstanbul'da 768 çocuk ve 96 gönüllümüze ulaşmayı hedefliyoruz.

09.06.2013
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!