yükleniyor

Kipa ve TEGV 'İyi Yaşam' için El Ele Verdi

Kipa ve TEGV 'İyi Yaşam' için El Ele Verdi güneş amblemi.
Amacı, TEGV'e devam eden çocukların kişisel farkındalık, sağlıklı beslenme ve fiziksel hareket yoluyla geliştirilmiş yaşam becerileri edinmelerini sağlamak olan 'İyi Yaşam Eğitimi' Projesi çok sayıda eğitim ve etkinlikten oluşuyor. Program dahilinde Türkiye'nin dört bir yanından toplam 160 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz.

Programın ilk fazında, çocukların kendilerini tanımaları, ilgi alanlarını, farklı ve güçlü yönlerini keşfetmeleri ve böylece kendileri ile ilgili farkındalık kazanmaları sağlanacak. Ayrıca, çocukların sorumluluk ve iletişim becerileri de geliştirilecek. İkinci fazda ise çocuklara sağlıklı beslenmenin temel kavramları ve sağlıklı beslenme tutum ve becerilerinin kazandırılması, spor yoluyla hareket ederek, sağlıklı yaşam biçimi alışkanlıkları, becerileri ve tutumları edinmeleri amaçlanıyor.

Eğitim programı e-öğrenme yöntemleriyle destekleniyor ve çocukların yaş düzeylerine göre hazırlanmış 10-12 haftalık eğitim içerikleri sunuluyor.

'İyi Yaşam Eğitimi' Projesi ülke genelindeki tüm Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri ve Ateşböceği Öğrenim Birimlerimiz ile birlikte işbirliği yaptığımız okullarda uygulanacak.

Program ve etkinlikler, alanında uzman kişisel gelişim, sağlık ve beslenme eğitimcileri tarafından ve TEGV Öğrenme Tasarımı uzmanları desteğinde geliştirilecek ve özel eğitim almış gönüllülerimiz aracılığıyla çocuklara ulaştırılacak. Bu bağlamda yaklaşık 3 bin gönüllüye de eğitim verilecek.

Üç yıl sürecek proje 2013-2014 sonbahar etkinlik döneminde pilot olarak uygulanacak ve ilkbahar dönemiyle birlikte Türkiye'nin 35 iline yayılacak. 2014-2015 etkinlik yılından itibaren de program Ateşböceği Öğrenim Birimleri'nde ve ilköğretim okullarında hayata geçirilecek. 2015-2016 etkinlik yılında ise TEGV yaz etkinlikleri döneminde uygulanmaya başlanacak.

Ocak 2014'den itibaren TEGV İyi Yaşam Projesi, Kipa Markalı ürünlerin sponsorluğu ile desteklenecek. Böylece Kipa müşterileri satın aldıkları her Kipa Markalı ürün ile, İyi Yaşam projesine destek veriyor olacak.
10.10.2013
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!