yükleniyor

8. Dünya Gönüllüler Günü Konferansımızı Gaziantep'te Gerçekleştirdik

8. Dünya Gönüllüler Günü Konferansımızı Gaziantep'te Gerçekleştirdik güneş amblemi.

Gelenekselleşen Dünya Gönüllüler Günü Konferanslarının sekizincisini, 5 Aralık tarihinde Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Görünmeyen Gönüllülük' başlığı altında gerçekleştirdik. Konferansta; Gaziantep ilinde yapılan yerel gönüllülük çalışmaları, STK temsilcilerinin ve gönüllülerin katıldığı bir panelde tartşıldı. Konferans internet üzerinden canlı olarak izlenebildi.

Açılış konuşmalarını Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci ve Genel Müdürümüz Berna Çağatay'ın yaptığı konferansta, eğitim dostumuz Deniz Çakır da gönüllülere seslendi. Yrd. Doç. Dr. Filiz Demiröz'ün moderatörlüğünde gerçekleşen Görünmeyen Gönüllülük Paneli'ne; TEGV Gaziantep Eğitim Parkı gönüllüsü İbrahim Sarp Özsoy, Flitzpiepe Gençlik Merkezi Kurucusu Sabina Schnabowitz ve TOG Gaziantep gönüllüsü Fırat Kıztanrı konuşmacı olarak katıldı.

Yerel Yöneticiler Gönüllülük Yapıyor!

Vakfımızın Türkiye'nin 37 iline yayılmış 81 etkinlik noktasında 2-6 Aralık 2012 tarihleri arasında 'TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri' düzenlendi. Gönüllülük kavramının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, hafta boyunca yerel yöneticiler TEGV etkinlik noktalarına gelerek kısa süreli temsili gönüllülük yaptılar ve böylece kamuoyuna örnek teşkil ettiler.

Etkinlik noktalarımızın bulunduğu il ve ilçelerde görev yapan Valiler, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Milli Eğitim Müdürleri ve Üniversite Rektörleri de dahil olmak üzere birçok yerel yönetici çocuklarımızla birlikte etkinliklerimize katıldılar. Etkinlik noktalarımızı gezerek faaliyetlerimiz hakkında bilgi alan yerel yöneticiler, daha sonra çocuklarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte kariyer söyleşileri gerçekleştirdiler; hikâyeler okudular ve okudukları hikayeler üzerine birlikte tartıştılar; spor ve sanat etkinliklerine katıldılar.

Gönüllü faaliyetlere katılımın artması, gönüllülükle ilgili farkındalık yaratılması, gönüllülüğün tanıtılması ve benimsetilmesi için büyük önem taşıyan bu etkinliğimize katılan tüm yerel yöneticilerimize ve eğitim dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Görünmeyen Gönüllülük, Göründüğünden Büyük…

37 ile dağılmış 87 etkinlik noktamızda Dünya Gönüllüler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vakfımızın İzmir Çiğli, Gümüşpala, Egekent, Balçova ve Eşrefpaşa'da bulunan etkinlik noktalarından gönüllüler, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde gönüllülük kavramının tanıtılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, gönüllülüğü teşvik etmek ve görünmeyen gönüllülüğe dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Ellerinde rengârenk şemsiyeler ve afişlerle Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüyen TEGV gönüllüleri, gönüllülüğü görünür kıldılar.

13.01.2014
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!