yükleniyor

SAĞLIKLI DİŞLERLE GELECEĞE GÜLÜMSE

SAĞLIKLI DİŞLERLE GELECEĞE GÜLÜMSE güneş amblemi.

Türkiye'de ilk bilimsel diş hekimliği okulunun 22 Kasım 1908'de kurulması itibariyle her yıl 22 Kasım'ı içine alan hafta Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. Bu doğrultuda 'Sağlıklı Dişlerle Geleceğe Gülümse' adı verilen ve diş sağlığı bilincinin çocuk yaşlarda edinilmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkılarak oluşturulan proje kapsamında hedef; her yıl yapılacak etkinlikler ile ağız bakımı konusunda bilinçli nesiller yetiştirmek.

22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nı içine alan 20-21-22 Kasım ve 25-26-27 Kasım tarihlerinde TEGV'e bağlı iki ayrı Eğitim Parkında, 7-12 yaş gurubu arasındaki 1.200 çocuğa, 6 gün boyunca, 'Ağız ve Diş Bakımı Eğitimi' verilerek, ücretsiz diş fırçası dağıtılacak.

Eğitimlerde ise ağız ve diş sağlığı için doğru diş fırçalama tekniklerinin yanı sıra; diş ipi kullanımı, ağız bakım suyunun neden ve nasıl kullanılacağı, ağız bakımı için nasıl beslenilmesi gerektiği gibi konular üzerinde duruluyor. Böylece çocuklara, ağız ve diş sağlığını korumak için bilinmesi ve bir yaşam şekli haline getirilmesi gereken tüm konularda kapsamlı bir eğitim verilmesi hedeflenmekte.

24.11.2014
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!