yükleniyor

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Coşkuyla Kutlandı!

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Coşkuyla Kutlandı! güneş amblemi.

Toplantının ilk bölümü,  Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden'in moderatörlüğünde başladı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin Global Vizyonu hakkında konuştu, kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda, gönüllü çalışmaların önemine değindi. BM'nin en öncelikli sorunlar olarak belirlediği, Yoksulluk / Açlık / Sağlık / Nitelikli Eğitim / Cinsiyet Eşitliği  / Temiz Enerji / Toplumsal Eşitlik / Ekonomik Büyüme / İnovasyon / Güvenli Barınma / Ardından TEMA Vakfı Genel Müdürü Barış Karapınar, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde ülkemizin durumu ve paydaş öncelikleri konusunda detaylı bir paylaşım yaptı. Akabinde Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Türkiye'den Burcu Mörel, 2015 dünyada gönüllülüğün durumu raporunu aktardı. 

Toplantının ikinci bölümü, TOG; TEGV; TEMA; UNV; AÇEV ve ÖSGD gönüllülerinin kendi gönüllülük deneyimlerini aktarması ile başladı.

Barış İçin Müzik Vakfı'nın harika çocukları harika bir konseri ve Vodafone Düşler Akademisi Beden Perküsyonu çalışması ile toplantı sona erdi.

 

'Daha Yaşanabilir bir Dünya' idealine gönül ve emek vermiş tüm insanların günü kutlu olsun! 

06.12.2015
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!