yükleniyor

TEGV eS.O.eS Takımı Lego Turnuvası'nda ilk ödülünü aldı

TEGV eS.O.eS Takımı Lego Turnuvası'nda ilk ödülünü aldı güneş amblemi.

TEGV Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi'nde 'Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm' teması kapsamında, gönüllülerinin koçluğunda çalışmalarını sürdüren eS.O.eS Takımımız, Bilim Kahramanları'nın organizasyonunda 20 Şubat 2016'da First Lego League (FLL) Ankara Yerel Turnuvası'na katıldı.

TEGV eS.O.eS Eskişehir takımı, Büyükşehir Belediyesi desteği ve Espark AVM sponsorluğunda katıldığı yerel turnuvada gösterdikleri başarı sayesinde 'Proje Jürisi Ödülü'nü alarak 19-20 Mart'ta İstanbul'da yapılacak FLL Ulusal Turnuvası'na katılmaya hak kazandılar.

9-16 yaş arası çocukların takımlar halinde yarıştığı FLL turnuvalarında, katılan takımlardan belirlenen küresel bir problemin çözümüne yönelik proje geliştirmeleri beklenirken, çalışmalarını tamamlayan takımlar bir seri görevi yerine getirmek üzere robotlarını tasarlayıp programlıyorlar. Sonrasında takımlar çalışmalarını ve tasarımlarını jüri üyelerine sunarak yarışmada derece almak için yarışıyorlar. Her yıl farklı bir temayı işleyen FLL, bu yıl 'Çöpe Çözüm Çöple Çözüm' temasını ele alıyor. Turnuvaya 80 ülkeden 25.000 takımın katılması bekleniyor. 

22.02.2016
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!