yükleniyor

Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Eğitimi Raporu

Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Eğitimi Raporu güneş amblemi.
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Türkiye’de yaşayan Suriyeli çocuklara sunulan eğitim olanakları ve karşılaşılan zorlukları incelediği raporunu Şubat ayında yayınladı. Rapor; Suriyeli sığınmacıların yarısından fazlasının eğitim çağında olması nedeniyle,  can güvenliği, barınma, gıda gibi birincil ihtiyaçların yanına eğitim ihtiyacının da eklenmesinin gerekli olduğunu belirtiyor.

Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşayan Suriyeli öğrenciler, Osmanlı döneminde Halep'in sancağı olan şehirde Türkiye Cumhuriyeti devletinin sağladığı imkanlarla en iyi şartlarda eğitim görüyor. ( İsmail Hakkı Demir - Anadolu Ajansı )

Çalışmada ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamp içi ve kamp dışında sunulan eğitim hizmetlerine yönelik bazı okul müdürleri ve öğretmenler ile görüşülerek Türkiye’nin okul çağındaki Suriyeli çocuklara sunmuş olduğu eğitim hizmetleri, uyguladığı politikalar, Suriyeli çocukların eğitime erişim durumu ve karşılaşılan zorluklar ele alınmıştır.

Türkiye’deki temel eğitim çağındaki Suriyeli çocuklara yönelik raporda bahsedilen politika belgeleri detaylı bir şekilde ele alınarak; ayrıca Türkiye’deki Suriyeli çocukların eğitimine ilişkin yaşanan sorunlar yapılan görüşmeler sonrasında ortaya konulmuş ve bu sorunlara çözüm önerileri sunulmuştur.

Ayrıntılı bilgi için: https://file.setav.org/Files/Pdf/20160309195808_turkiyedeki-suriyeli-cocuklarin-egitimi-pdf.pdf
12.07.2016
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!