yükleniyor

Ekleyin, TEGV'i Destekleyin!

Ekleyin, TEGV'i Destekleyin! güneş amblemi.

Dr. Yılmaz Argüden ve Ali Kobanbay'ın kurucuları olduğu '+1 Sosyal Adım Girişimi'nin ilk projesi olan 'Ekle Destekle' herkese toplumsal fayda yaratabilme fırsatı sunan bir sosyal girişim olarak, teknolojik gelişimden faydalanarak, kullanıcılarının tercihleri doğrultusundaki sosyal değişimi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Yenilikçi bir sosyal girişim modeli olan 'Ekle Destekle', internet kullanıcılarının herhangi bir maddi bedel üstlenmeden tercih ettikleri bir sivil toplum kuruluşu için kaynak yaratılmasına destek olmasını sağlıyor. Projenin katkı sağlayacağı ilk sivil toplum kuruluşları olarak TEGV, TEMA ve İKSV belirlendi.

'Ekle Destekle'nin tanıtım toplantısı, projenin ilk üyeleri olan sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile 11 Mart tarihinde Salon/İKSV'de gerçekleştirildi. Toplantıya  '+1 Sosyal Adım Girişimi'nin kurucuları Dr. Yılmaz Argüden ve Ali Kobanbay ile Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Üyesi Yeşne Karaca İren ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı  (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı katıldı.

Katılım çok kolay!
Ekle Destekle, kullanıcıların internet tarayıcılarına www.ekledestekle.com'dan indirerek ekleyecekleri bir satırı (eklenti) kullanarak gelir yaratmayı ve elde edilecek gelirin çoğunu, kullanıcının tercih ettiği gönüllü kuruluşa aktarmayı hedefliyor. Kullanıcılar, internet ekranlarına eklenen bir satır üzerinde istedikleri kategorilerde güncel haberleri izleyebilecek ve farklı avantajlardan da faydalanabilecek. Gelir, tamamen bu satırla kullanıcılara mesajlarını iletmek isteyen şirketlerden yaratılacak. Bu bakımdan proje, kullanıcılara hiçbir maddi bedel üstlenmeden istedikleri kurumlara destek olma fırsatı sunuyor. Projenin uygulamasında kullanıcılar, bilgisayarlarının bir satırında görecekleri reklam veya fırsatlarla eğitim, çevre, kültür gibi konulardaki sosyal gelişimi desteklemiş oluyorlar.

+1 Sosyal Adım nedir?

  • Yenilikçi
  • Geniş tabana hızla yayılabilecek
  • Kazan-Kazan prensibiyle çalışan
  • Halk için katılımı kolay ve maddi yük getirmeyen
  • Sürdürülebilir

iş modelleri ile sosyal ve çevresel bir çok ihtiyacın karşılanmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuş bir sosyal girişimdir.

Ekle Destekle:

  • İnsanların her gün internette geçirdiği milyonlarca dakikayı, sosyal ihtiyaçların karşılanması için sürdürülebilir kaynağa çevirmeyi amaçlayan bir internet projesidir.
  • İnsanlardan para değil, ilgi talep etmektedir.

Bunun için insanların tarayıcılarının ekranlarından bir satır vermeleri istenecektir.

18.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!