yükleniyor

Kariyerinin Zirvesindekilerle Buluşmalar

Kariyerinin Zirvesindekilerle Buluşmalar güneş amblemi.

2007 yılından bu yana VISA işbirliğiyle yürüttüğümüz 'Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum' eğitim programı ile çocuklarda kariyer bilincinin gelişmesi yönünde doğru altyapıyı kurmayı hedefliyoruz. Program çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz '11 İl, 12 Meslek' etkinliği ile kariyerlerinin zirvesindeki meslek sahipleri 11 ilde bulunan Eğitim Parklarımızda çocuklarla buluşarak mesleklerini tanıtıyor ve keyifli sohbetler gerçekleştiriyorlar.

İlk buluşma 12 Ocak'ta TEGV'in Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezinde gerçekleşti. Parkı ziyaret eden Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol, TEGV'in 'Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum' eğitim programına katılan çocuklara müzecilik mesleği hakkında bilgiler verdi. Birol, Pera Müzesinin tarihi, müze yönetimi, koleksiyonlar, koleksiyonun içinde yer alan Osman Hamdi Bey'in eseri 'Kaplumbağa Terbiyecisi'nin yorumu ile ilgili çocuklarımıza bilgi verdikten sonra onların sorularını yanıtladı. 14 Ocak tarihinde ise Ankara Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkımız tiyatro sanatçıları Cem Davran ve Bahtiyar Engin'i ağırladı. İki ünlü tiyatrocu tiyatro sanatçılığı ve oyunculuk meslekleri hakkında çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Bu buluşmanın ardından 2 Mart tarihinde Diyarbakır Bağlar Eğitim Parkımızı ziyaret eden karikatür sanatçısı Erdil Yaşaroğlu, meslekleri tanımak ve kendi ilgi alanlarına uygun meslekleri keşfetmek isteyen çocuklara karikatür sanatı ve karikatüristlik mesleği hakkında bilgiler verdi ve birlikte çok keyifli dakikalar geçirdi.

'11 İl, 12 Meslek' etkinliği, TEGV'in Türkiye çapında farklı illerde bulunan Eğitim Parklarında değişik mesleklerden uzmanların katılımıyla düzenlenecek sohbetler ile devam edecek.

18.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!