yükleniyor

Van'da Bahar Şenliği

Van'da Bahar Şenliği güneş amblemi.

Vakfımız 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremden bu yana Van'da çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikle, deprem felaketinin hemen ardından Van'da kurulan İl Afet ve Koordinasyon Masası'na her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirdik. Bu doğrultuda aldığımız kararla deprem gecesi Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nın kapılarını yaklaşık 400 depremzedeye açtık.

Pek çok bağışçımız, destekçimiz, çalışanımız, gönüllümüz, paydaşımız depremin ardından Vakfımızı arayarak desteğe hazır olduğunu bildirdi. Sağlanan desteklerle her gün ayrılan ve yeni gelenlerle toplamda 3.000 depremzedenin temel ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı.

Depremzedelere ev sahipliği yapan Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkımızdaki aileler 4 Kasım Cuma günü ya evlerine döndüler ya da çadır kentlere gittiler. Parkta kalan mülteci aileler ise Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) temsilcileri tarafından bulunan çözümler doğrultusunda aynı tarihte parktan ayrıldılar. 23 Ekim'den itibaren bölgeye 8 Ateşböceğimiz yönlendirildi. Ateşböceklerinde gerçekleştirilen TEGV etkinliklerinin yanı sıra, bölgede görev yapan diğer kurumların mekandan faydalanmalarına da olanak sağlandı. Daha sonra, Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkımızda deprem dolayısıyla ara verdiğimiz etkinliklere Mart ayında tekrar başladık.

Van'da bulunan diğer etkinlik noktalarımızdan Çatak Öğrenim Birimi taşındığı yeni mekanında, Muradiye ve Erciş Öğrenim Birimleri ise okullarda etkinliklere başladı. Depremden sonra Van'daki faaliyetlerimizle Eğitim Parkımızda 2.028, Öğrenim Birimlerimizde 2.122 ve Ateşböcekleri ile 16.884 toplam 21.034 çocuğa ulaştık.

Son olarak depremzede çocuklarımızın yaşadıkları zor günleri geride bırakarak güzel vakit geçirebilmeleri için Van'da bir bahar şenliği düzenledik. 650 çocuğumuz, 95 gönüllümüz ve destekçilerimizin katıldığı şenlikte; yüz boyama, ebru, minyatür resim atölyesi, origami, un tuz seramiği, atık malzeme, soyut heykel çalışmaları ve oyunlarla spor, genç formalar, basketbol gönülleri etkinlikleri düzenlendi, illüzyon, pandomim, Karagöz-Hacivat gösterileri sergilendi. Şenliğe; Vakfımızla yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projesinin yanı sıra depremin ardından Van'da yürütülen faaliyetlerimizi destekleyen Visa Europe'u temsilen, Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, Visa Europe İtibardan Sorumlu Kıdemli Müdür Didem Karabuda, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve İtibar Yönetimi Proje Müdürü Alev Saman, Yönetim Kurulu üyelerimiz Fevzi Şengül ve İlter Turan ile Genel Müdürümüz Berna Çağatay katıldı.

13.06.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!