yükleniyor

109.703 km yol kat ederek, 12 yılda 697.573 çocuğa dokunan Ateşböceklerinin sayısı 23'e ulaştı.

109.703 km yol kat ederek, 12 yılda 697.573 çocuğa dokunan Ateşböceklerinin sayısı 23'e ulaştı. güneş amblemi.
Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın iki yeni Ateşböceği'nin resmi açılışı 27 Eylül Perşembe günü İstanbul, Maçka Küçükçiftlik Park'ında gerçekleştirildi. TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ile Genel Müdür Berna Çağatay'ın evsahipliği yaptığı 'Nirun Şahingiray Ateşböcekleri' nin açılış törenine İnan Kıraç, Suzan Bayazıt ve Şahingiray Ailesi olmak üzere birçok konuk katıldı.

Mal varlığının önemli bir bölümünü Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayan ve 2008 yılında hayata veda eden değerli eğitim dostu, başarılı iş adamı Nirun Şahingiray' ın sağlamış olduğu kaynak sayesinde TEGV birçok yeni projeyi hayata geçirdi. Mayıs ayında Sakarya'da açılan Nirun Şahingiray Öğrenim Birimi'nin ardından, bugün itibarıyla açılışı yapılan iki yeni Ateşböceğinden biri İstanbul Başakşehir, diğeri ise Trabzon'a doğru yola çıkacak. 17 yıldır çocuklarımızın güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara donanımlı hazırlanmaları için çalışan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Ateşböceği Öğrenim Birimleri'nin sayısı 'Nirun Şahingiray Ateşböcekleri' ile 23 e ulaşmış oldu.

'Nirun Şahingiray Ateşböcekleri'nde TIR dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı Bilişim ve Teknoloji Alanı ile Serbest Etkinlik Alanı bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 3.100 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböcekleri; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunacak.
27.09.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!