yükleniyor

Shaman Dans Tiyatrosu'nun 'İstanbul' Gösterisi TEGV'in Ev Sahipliğinde Sahnelendi…

Shaman Dans Tiyatrosu'nun 'İstanbul' Gösterisi TEGV'in Ev Sahipliğinde Sahnelendi… güneş amblemi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocukların mutluluğu ve geleceğe umutla bakmaları hedefiyle unutulmaz bir etkinliğe daha imza attı. Shaman Dans Tiyatrosu'nun 'İstanbul' eserinin özel gösterimi, Murat Uygun'un sanat yönetiminde ve ünlü dansçıların katılımıyla ilk kez 18 Aralık'da İstanbullu sanatseverler ile buluştu.

TEGV ev sahipliğinde gerçekleşen galaya; TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Yönetim Kurulu Üyelerinden A. Ümit Taftalı, Cengiz Solakoğlu, Fevzi Şengül, Suzan Bayazıt, Prof. Dr. İlter Turan, ayrıca moda tasarımcısı Figen Özdenak, AvivaSA Genel Müdürü Meral Eredenk, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin başta olmak üzere iş ve cemiyet hayatının renkli isimleri katıldı.

TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, yaptığı açıklamada; TEGV olarak binlerce çocuğun güzel bir çocukluk geçirmesi ve geleceğe donanımlı hazırlanması için sağlanan destekten çok mutlu olduklarını dile getirdi. Çağatay, konuşmasını: 'Başta Most Prodüksiyon ve Shaman Dans Tiyatrosu olmak üzere, projeye destek veren herkese teşekkür ederiz' diyerek tamamladı.

Uzun bir aranın ardından sahnelere dönen Türk balesinin önemli baş dansçılarından Sibel Sürel'in İstanbul'u simgelediği gösteride, klasik bale eğitimi almış ünlü oyuncu Sanem Çelik de 17 yıl aradan sonra yeniden dans etti. Sürprizlerle dolu gösterinin bir başka önemli ismi ise, Maurice Béjart Bale Topluluğu'nun eski baş dansçısı ve Carlos Saura'nın unutulmaz Iberia filminde danslarıyla adından söz ettiren Patrick De Bana oldu. Çalışmaları 2010 yılında başlayan, 40 profesyonel dansçının 3 yıl boyunca prova yaptığı 90 dakikalık gösterinin üretiminde, toplamda 236 kişilik bir ekip çalıştı.

İzleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlenen eser; her köşesi şaşırtıcı bir sentez ve görsel bir şöleni andıran İstanbul'un eşsiz kültürel mirası, tarihi birikimi ve çeşitliliğini dans diliyle sahneye taşırken, kenti var eden mekanlar ve simgelerin altını çiziyor.

Gösterinin bilet satışlarından elde edilen gelir ile TEGV bünyesindeki binlerce ilköğretim çağındaki çocuğun eğitimine destek sağlandı.

18.12.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!