yükleniyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çocuklara Düşünmeyi Öğretiyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çocuklara Düşünmeyi Öğretiyor güneş amblemi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından finanse edilen 'Düşünmeyi Öğreniyorum - Çocuklar için Eğitim Projesi'nin uygulamasına 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle başladı. TEGV'in İstanbul'daki etkinlik noktalarında uygulanacak proje 12 ay sürecek.

İSTKA'nın toplam proje bütçesinin %90'ına finansal destekte bulunduğu proje; TEGV'in İstanbul'un Fatih, Bakırköy, Kağıthane, Sarıyer, Beykoz ve Kartal ilçelerinde bulunan 2 Eğitim Parkı ve 6 Öğretim Biriminde uygulanacak. Düşünmeyi Öğreniyorum Projesi'nin pilot ve yaygın uygulamaları kapsamında 12 ay boyunca 96 gönüllünün desteği ile 9-13 yaş grubundaki 768 çocuk ile etkinlikler gerçekleştirilecek.

Proje sonucunda, etkinliğe katılan çocukların en az %70'inin sözel, sayısal becerileri, yaratıcı problem çözme becerisi, mantıksal çıkarım becerisi ve yaratıcı düşünme becerisi alt boyutlarından en az üçünde gelişim göstermesi amaçlanmaktadır. Etkinliklerde kullanılmak üzere çocuklar ve gönüllüler için yazılı eğitim materyalleri hazırlanacak; çocukların ilgisini çekecek web tabanlı oyunlar tasarlanacaktır.

Deneyimli danışmanlar tarafından tasarlanan ve çocukların ilgisini çekecek materyaller ile desteklenmiş zengin müfredata sahip olan 'Düşünmeyi Öğreniyorum - Çocuklar için Eğitim Projesi' sayesinde TEGV, proje deneyimini İSTKA'nın desteği ile bir adım öteye taşımış olacak.

'İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 yılı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı ve/veya T.C. Kalkınma Bakanlığı'nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk TEGV'e aittir.'

16.01.2013
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!