yükleniyor

6 Takımımız First Lego Lig Final Turnuvasında Yarışacak

6 Takımımız First Lego Lig Final Turnuvasında Yarışacak güneş amblemi.

Yerel turnuvalara Ankara, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun, Şanlıurfa ve Van'daki Eğitim Parklarımızdan 11 takım ile katıldık. Kıyasıya mücadelelerle geçen yerel turnuvalar sonucunda 6 takımımız, 16-17 Mart tarihlerinde İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Kampüsünde gerçekleşecek FLL Ulusal Turnuvasında yarışmaya hak kazandı.

Yerel turnuvalarda ödül kazanan ve FLL Ulusal Turnuvasında TEGV'i temsil edecek takımlarımız:

• Ankara Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı'ndan Robitek takımı (Robot Performans Birincilik Ödülü)

• Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı'ndan Zeugma takımı (Robot Tasarım Ödülü)

• Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı'ndan Tangram takımı (Takım Çalışması Ödülü)

• İzmir Çiğli Eğitim Parkı'ndan LegoStar takımı (Öz Değerler Ödülü)

• İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı'ndan Tekno Robo (Robot Performans İkincilik ve Öz Değerler Jüri Ödülü) ve Robostro (Programlama Ödülü) takımları

Bu yıl 'Yaşlanan nüfusa genç çözümler' teması ile gerçekleşen turnuvalarda 9-16 yaş arası gençler 10-14 haftalık bir süreç içinde, takım halinde bir taraftan temayla ilgili mekanik problemleri çözen otonom bir robot tasarlayıp programladılar, diğer taraftan aile büyükleriyle, akrabalarıyla, yakın çevreleriyle sohbet edip, yaşlanan nüfusun sorunlarını araştırıp, ilgili uzmanlarla görüşüp, ülkemizde ve dünyada yaşlanan nüfusun olabildiğince bağımsız, diledikleri ölçüde toplumun parçası, aynı zamanda erişebilir/ulaşılabilir olabilmeleri için çözümler ürettiler. Bu süreç içinde öğrencilik ve profesyonel yaşamlarını olumlu etkileyebilecek bir takım çalışması deneyimi yaşadılar.

10.03.2013
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!