yükleniyor

TEGV'in İlk SODES Projesi Hayata Geçiyor: Gönül Köyü

TEGV'in İlk SODES Projesi Hayata Geçiyor: Gönül Köyü güneş amblemi.

Vakfımızın 'Gönül Köyü' adlı SODES projesi Temmuz 2013 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı. TEGV'in Şanlıurfa'da bulunan Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında, TEGV gönüllüleri 7 köy okuluna giderek her okulda yaklaşık 1 ay süreyle; çocukların okuma becerilerini, grup çalışmalarına aktif katılımlarını, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri kısa süreli etkinlikler ve kültürel/sanatsal faaliyetler gerçekleştirecekler.

T.C. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile 16 Eylül 2013 – 15 Haziran 2014 tarihleri arasında hayata geçirilecek 'Gönül Köyü' projesi ile Şanlıurfa'ya bağlı köylerde 1.900 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Her okulda birer kitap değişim noktası adıyla kitaplık kurulacak ve okul mevcuduna bağlı olarak her çocuğa bir kitap verilecek. Çocukların, öykülerini okudukları yazarlarla tanışmaları için, seçilen bir okulda çocuk-yazar buluşması gerçekleştirilecek.

SODES istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşmaktadır. SODES'in kapsadığı nüfus kesimleri, özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan; çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplardır. SODES kapsamındaki çalışmalar toplumsal hayata etkin şekilde katılmakta zorluklarla karşılaşan bu kesimler için yeni fırsatlar oluşturmakta ve bu kesimin kendine olan güvenini artırarak toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olmaktadır. SODES bu yönüyle uygulandığı illerden başlayarak ulusal düzeyde sosyal restorasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır.

18.07.2013
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!