yükleniyor

Türk Musikisinin Çınarı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın 90. Doğum Günü

Türk Musikisinin Çınarı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın 90. Doğum Günü güneş amblemi.

Kültür mirasımız Türk müziğinin en değerli bestekâr ve yorumcusu Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın 90. doğum günü konseri TEGV'in ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pelit Pastanesi'nin katkılarıyla gerçekleşti. 1 Mart Salı akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen konsere ilgi büyüktü.  

Başta Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca ve eşi olmak üzere, sanat ve iş dünyasından tanınmış birçok isim davette hazır bulundu. Sunuculuğunu Mustafa Yolaşan'ın yaptığı konserde Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu ile birlikte Bekir Ünlüataer, Dilek Türkan, Demet Gürsoy, Adnan Mungan ve Münip Utandı solist olarak sahne aldılar. Konserin sonunda koroyu yöneten Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca ile birlikte salonda bulunan ünlü ses sanatçılarımız da sahne aldılar.  

Türk Musikisi'nde devlete bağlı ilk konservatuarın kurucuları arasında yer alan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın icracılığının yanı sıra 654 civarında beste, semai, şarkı, çocuk şarkıları ve çeşitli saz eserleri bestesi bulunuyor. '2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü' ve '2010 TBMM Üstün Hizmet Ödülü' de dahil olmak üzere 260'ın üzerinde ödül ile onurlandırılan Devlet Sanatçısı, eserlerinin telif haklarını da içeren mirasını 2010 yılının Kasım ayında vasiyet yolu ile TEGV'e bağışlamıştı.

Türkiye'de daha fazla çocuğun eşit ve kaliteli eğitim olanaklarından faydalanabilmesi amacıyla 21 senedir çalışan TEGV, 2011 yılından itibaren gerçekleştirdiği konserler ile Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın Türk Sanat Musikisi'ne armağanı olan bu büyük besteleri koruma ve yaşatma görevini ve değerli ustaya saygı ve şükranlarını sunmayı amaçlıyor.

01.03.2016
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!