yükleniyor

Ömrümün En Güzel 15 Yılı

Ömrümün En Güzel 15 Yılı güneş amblemi.
Yazmak güzeldir, uzaklardaki insanları, duyguları, özlemleri, iyilikleri birbirine yaklaştırır.
Geçen haftalarda Tüm TEGV bir aradaydık.
Ayşe, (Antalya Eğitim Parkı Gönüllü Sorumlusu) beni o kadar etkiledi ki. Gönüllü olmama sebep olan insanı (Suna Kıraç) uzun uzuuun anlattı. Bir kez daha hayran oldum. TEGV' e olan gönül bağına, eğitime olan aşkına, çocuklara sunduğu uçsuz bucaksız değere. Bir de değerli eşi İnan Bey (İnan kıraç) ile yaşadıkları aşklarına.
Bu aileyi tanıdığım ve gönüllü olmaya karar verdiğim zamanlar, Kasım 2003'tü. Samsun'daki etkinlik noktasına gittiğimde her yer bembeyazdı. Ofisten içeri girdiğimde sımsıcacık bir mekan ile karşılaşıyordunuz çünkü sürekli gülen gözler, acaba bu karda kışta burada ne işi var der, gibi bakıyorlardı :)
Gönüllü başvuru, oryantasyon falan derken ilk etkinlikle başladım.
Çocuklar, kalabalık bir gönüllü ordusu, bu kadar iyi insan burada tek bir amaç için bulunuyordu. "Eğitim"
Daha fazlasını yapmamız gerektiğine inandım ve öyle de yaptım, çünkü gönüllülük bunu gerektirdi. Hevesiniz geçtiğinde ya da sıkıldığınızda bırakabileceğiniz bir olgu değildi bu. Yapabildiğinizin en fazlasını en doğru şekilde yapmak istersiniz hep.
Gönüllülük deneyimim benim için çok değerlidir.
Bu değer bana en güzel kapılardan birini de açtı. Mezun olduktan 3 ay sonra özgeçmişimde yazan "Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı" ismi o zaman başvurduğum şirketin İK Müdürü tarafından çok ilgi çekmişti. İkinci görüşmemizde artık TEGV i konuşur olmuştuk ve ben artık Türkiye'nin en büyük medya şirketinde çalışmaya başlamıştım. Gönüllülük sürecim hala devam etmekteydi. Ama sadece izin günlerinde vakit ayırmak yetmiyordu. Hep aklımın bir köşesinde TEGV de çalışmak vardı. 2011'de böyle bir imkan doğdu, hiç düşünmeden olur dedim. Çünkü bundan büyük hedef yoktu benim için. TEGV'de çalışmak, işin içinde olmak beni her zaman daha da çok heyecanlandırmıştı.
Şimdi vakfın 21. yılını yaşıyoruz hep birlikte.
Ben bu sene heybemde biriktirdiklerime bir güzellik daha ekledim. Personel olarak 5 senemi doldurdum. Kıymetli geçen 5 yılın içinde en güzel pay tabi ki gönüllü dostlarıma ait. İyi ki yaşamlarının bir anını TEGV' e ayırmışlar. Onlar, Vakıf için enerji kaynakları.
Bir de en büyük değerlerim, çalışma arkadaşlarım. Parkımızın neşesi ise çocuklarımız olmazsa olmazlarımız...
TEGV'li olmak insana yaşam enerjisi veriyor!

Bu enerjiyle, çalışmaya, üretmeye devam...

t-erguler

Tuba Ergüler Kırçiçek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı

Eylül 2016
20.09.2016
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!