yükleniyor

TEGV’de Yeni Etkinlik Yılı Başladı!

TEGV’de Yeni Etkinlik Yılı Başladı! güneş amblemi.
tresTürkiye geneline yayılmış 72 etkinlik noktası ile tüm çocuklara eğitim desteği veren ve onları nitelikli eğitimle buluşturan Vakfımız; 2018 -2019 Yeni Etkinlik Yılı’na başladı.

TEGV 2018-2019 Yeni Etkinlik Yılı’nda çocuklarımızı 21. yüzyıl becerileri ile donatmayı hedefliyor; bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiği buluşturan, tasarım ve problem odaklı düşünme modelini çocuklarla uygulamaya hazırlanıyor. Bu uygulamaları gerçekleştirebilmek için de bu yıl TEGV’in ilk Maker Atölyeleri kuruluyor.

Dünyadaki en önemli gelişmelerden birisi olan ve çocukların yaparak, üreterek öğrendikleri maker eğitimi, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme platformu sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren maker eğitimi; eğlenceli olduğu kadar aynı zamanda disiplinler arası bir öğrenme modeli.

alogs

Google.org desteği ile bir önceki yıl başlattığı Algo Dijital programı ile “Geleceğin Alfabesi Dijital Olacak” diyen ve algodijital.com portalını çocuklarımızın ücretsiz kullanımına sunan TEGV; geleceğin alfabesi kodlamayı Türkiye’nin her yerine ulaştırmaya da devam ediyor.

TEGV beş ana alan altında (Okuma-Sanat-Matematik-Fen-Bilişim) topladığı eğitim etkinlikleriyle çocuklarımıza bir yandan bilgi ve iletişim teknolojilerini öğretirken, diğer yandan işlenen konuları derinlemesine anlamalarını sağlamak üzere, programlarını her geçen gün daha iyiye götürmek için stratejiler geliştiriyor ve düzenli olarak programlarının verimliliğini değerlendiriyor.
30.10.2018
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!