yükleniyor

Renkli Kalemler Şenlikleri

Renkli Kalemler Şenlikleri güneş amblemi.
Renkli Kalemler Şenlikleri - İç Görsel 3Okuyorum Oynuyorum Eğitim Programı kapsamında, Yapı Kredi işbirliği ile Şubat 2014’te hayata geçirilen “Renkli Kalemler” projesi 2018-19 İlkbahar Etkinlik Dönemi’nde Siirt Pervari, Bitlis, Batman, Diyarbakır Kulp, Mardin Midyat, İstanbul Zeyrek, Şırnak Cizre, Hakkari Sihirli Çan ve Sakarya da çıkartılan 9 gazete ile tamamlandı.

Çocuklarımızın büyük emek verdikleri gazetelerin yayınlanması şenliklerle kutlandı. 16 Mart tarihinde Mardin Midyat Öğrenim Birimi’nde gerçekleşen ilk Renkli Kalemler Şenliğini, 7 Nisan’da Bitlis Öğrenim Birimi Şenliği, 13 Nisan’da Zeyrek Öğrenim Birimi Şenliği ve 14 Nisan Renkli Kalemler Şenlikleri - İç Görsel 1tarihindeyse Batman Merkez Öğrenim Birimi Şenliği izledi.

Yerel yöneticilerin, gönüllülerin, okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve gazeteci koçlarının katıldığı Renkli Kalemler Şenlikleri’nde çocukların oluşturdukları gazete sayfaları sergilendi.

Müzik dinletileri, tiyatro gösterisi gibi özel etkinliklerin birimden birime farklılık gösterdiği şenliklerin en büyük ortak özelliği hepsinin coşku dolu geçmesi oldu. Bu özel etkinliklerin her birinde çocuklarımız, küçük yaşta büyük bir iş başarmış olmanın gururunu yaşadılar.

Renkli Kalemler Şenlikleri - İç Görsel 22014 yılından bugüne süregelmiş olan Renkli Kalemler projesi kapsamında toplam 45 yerel gazete ve bir de 23 Nisan özel sayısı çıkartıldı. Proje kapsamında toplam 474 çocuk ve 90 gönüllü ile çalışıldı.
05.05.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!