yükleniyor

TEGV Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkında kurulan ‘Tasarım ve Beceri Atölyesi’ açıldı

TEGV Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkında kurulan ‘Tasarım ve Beceri Atölyesi’ açıldı güneş amblemi.
DSC0217821. yüzyılın öğrenme becerileri şimdi de Antalya’da…Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa nitelikli eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Tasarım ve Beceri Atölyelerine en son Antalya Suna-İnan Kıraç Parkı’nda gerçekleşen açılış ile bir yenisini daha ekledi.

Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocukları çağdaş dünyanın gereksinimi olan nitelikli eğitim ve 21. yüzyılın öğrenme becerileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Antalya Suna-İnan Kıraç Parkı’ndaki Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılışı, 29 Şubat günü düzenlenen bir törenle yapıldı.

Açılış törenine, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Sait Tosyalı, TEGV çocukları, gönüllüler ve çalışanlarının yanı sıra, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak ve Kepez Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Mesut Aydın katılım gösterdi.

DSC01600Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci konuşmasında: “Son yıllarda çeşitli illerde 15 Tasarım ve Beceri Atölyeleri açtık. Bugünde burada Kepezli çocuklarımızı bu özgün eğitim modeli ile buluşturmak için Suna İnan Kıraç Eğitim Parkı’mızda bir atölye açılışı gerçekleştiriyoruz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti.
Açıldığı 2001 yılından beri yaklaşık 5.000 gönüllüsü ile 71.000 çocuğa ulaşan Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı, 2018 – 2019 Etkinlik Döneminde 6.300 çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturdu.

Yeni nesil öğrenme imkânı sunuluyor

TEGV’in 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. İş birliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle çocuklarımızın gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlayacak Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklarımızın coşkuyla geldiği, sevgiyle karşılandığı, eğitimle güçlendiği özel bir mekân olacak.

TEGV’de çocuklar, sosyal ve duygusal yeteneklerini geliştirirken, empati kurma ve takım çalışması becerilerini yükseltiyor, kendilerini ifade ederek özgüven kazanıyorlar. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veren TEGV, Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı bünyesinde açılan Tasarım ve Beceri Atölyesi’nde gerçekleştirilecek tüm etkinliklere ilköğretim çağındaki çocuklarımızı davet ediyor.
01.03.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!