yükleniyor

Uzaktan Eğitim Programlarımız, Çocuklarımızla Buluştu

Uzaktan Eğitim Programlarımız, Çocuklarımızla Buluştu güneş amblemi.
image018image019Temmuz ayında pilot uygulamasını gerçekleştirdiğimiz uzaktan eğitim programlarımız, eğitmenler, gönüllüler, veli ve çocuklarımızdan aldığımız geri bildirimler sayesinde geliştirilerek 2.819’i tekil olmak üzere toplamda 3.689 çocuk ve 721 gönüllümüz ile  27 Ekim 2020 tarihinden itibaren başladı.

Alanlarında bizimle eğitimlerini tamamlayan ve kendilerini Türkiye’deki eğitim sistemine destek vermeye adamış eğitim gönüllülerimizle uzaktan gerçekleştireceğimiz Bilişim ve kodlama, İngilizce, Fen, Matematik, Sosyal Duygusal Öğrenme ve Okuma programlarımızla çocuklara akademik, sosyal ve duygusal beceriler kazandırmayı hedefliyoruz.

Uzaktan eğitim programlarımız sayesinde çocuklarımız, çok özledikleri arkadaşlarıyla ve deneyimli gönüllülerimiz ile dijital bir ortamda da olsa buluşarak bilgilerini tazeleyecek, aktif öğrenme metodları ve oyunlarla keyifli vakit geçirecekler.

Uzaktan Eğitim Programlarımızimage020Çocukların okuldan uzak oldukları bu dönemde teknolojinin doğru kullanımı, algoritma ve günlük hayat problemleri arasında ilişki kurabilmelerini, problem çözme becerilerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Başlıca amaçları arasında temel bilişim teknolojilerini tanıma, temel programlama bilgi ve becerilerini edinme, günlük hayat ve kodlama kavramı arasında ilişki kurabilme, yaratıcı düşünme ve çözüm üretebilme becerilerini geliştirme ve analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme becerilerini geliştirme yer almaktadır.

 

image021Okullarından uzak oldukları bu dönemde çocukların bilimsel süreç basamaklarına hakim, neden-sonuç ilişkisi kurabilen ve fen bilimine karşı olumlu tutum geliştiren bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

 

 

image022Bu programda çocukların matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerine katkı sağlamayı, matematiğe ilişkin duyabilecekleri kaygıyı azaltabilmeyi hedeflemektedir. Günlük hayatta ihtiyaç duyulan temel matematik bilgi ve becerilerinde artış, problem çözme becerilerinde gelişme, karmaşık sorunları açık, basit ve mantıksal adımlara ayırarak çözme ve düzenlemelerini sağlama ve matematiğin farklı disiplinlerle ilişkisini fark ettirme temel amaçlardır.

 

image023Çocuklarda okuma kültürü oluşturmanın önemi her geçen gün daha da artmakta. Buradan yola çıkarak çocukların bu kültürü edinmelerinin ilk adımının onlara kitapları sevdirmekten geçtiğini düşünüyoruz. 2006 yılından beri uyguladığımız Okuyorum Oynuyorum programı ile paralel hedef ve amaçlar doğrultusunda ilerlenen Online Okuma Programı kapsamında da, çocukların kitapların maceralı yolculuğuna dahil olmasını, yaratıcı düşünme becerilerini     geliştirmelerini, sosyal     duygusal gelişimlerine dair farkındalık kazanmalarını, farklı yazar ve kitaplarla tanışmalarını ve okumanın, hayal kurmanın heyecanlı yolculuğuna dahil olmalarını amaçlıyoruz.

 

image024Çocuklara kişisel farkındalık kazandırmayı ve onların sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim programıdır. Bu etkinlikle, çocukların duygularını tanıdığı ve yönetmeyi öğrendiği; içinde yaşadığı çevre ve toplumu önemsemeye başladığı; sorumlu davranmayı, pozitif, sağlıklı sosyal ilişkiler kurmayı, kendisi ve çevresine zarar veren davranışlardan kaçınmayı öğrenmesi hedeflenmektedir. Bilişsel becerilerden çok daha fazlasını gerektiren durumlarla karşılaşan çocuklarımızın bunlarla baş etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

 

image025Bu program, çocukların şarkı, resim tarifi, diyalog, kısa metinler, interaktif çalışmalar ve oyunlarla ana dilde öğrendikler i şekilde duyarak ve konuşmayı deneyerek İngilizce öğrenmelerini hedefler; bunu da sosyal duygusal ve akademik olarak baskı hissetmenden, öz güven geliştirerek sağlar.

 

Allianz Motto Hareket

Çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine katkı sağlamayı hedefleyen Allianz Türkiye sponsorluğunda sosyal sorumluluk programı “Allianz Motto Hareket” ile iki yılda 1.753 çocuğumuza ulaştık.

Allianz Motto Hareket, koronavirüs ile mücadele döneminin sürdüğü yeni eğitim döneminde ise çocuklarla dijital mecralarda buluşacak. Prof. Dr. Mustafa Levent İnce ve ekibi tarafından hazırlanan online eğitim içerikleri ile; yeni eğitim döneminde TEGV ve EÇEV dijital platformlarında gönüllüler aracılığıyla uygulanmaya başlayacak. Allianz çalışanları da EÇEV online eğitimlerinde gönüllü olarak yer alacak.

Ayrıca, Allianz Motto Hareket kartları ile çocukların hareket ve sporu hayatlarına dahil etmeleri desteklenmeye devam edecek. Allianz Motto Hareket Oyun Kartları ise internet erişimi olmayan çocuklarımıza ulaşmak için Ekim itibariyle çıkarttığımız yeni dergimiz TEGV EVDE’de olacak. Allianz Motto Hareket her sayımızda oyun kartları ve farklı içeriklerle yer almaya devam edecek.

 

Birlikte Öğrenelim

Sınıflarımızın yeni okul yaşantısına güçlü başlayabilmeleri için Sosyal Duygusal ve Akademik Uyuma odaklanan oyun ve eğlence dolu “Birlikte Öğrenelim” 1. Sınıflar Disiplinlerüstü programı da uzaktan çocuklarımızla buluşmaya hazır.

Sosyal Duygusal Öğrenme, Matematik ve Türkçe alanlarına ait  kazanımların bir çocuk kitabı odağında bütünleşik olarak işlendiği  birinci sınıf çocuklarına yönelik bir program olan Birlikte Öğrenelim Programı’ nda Sosyal duygusal öğrenme, Türkçe, Matematik alanlarından bilgi, beceri ve değerler anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde ayrıştırılmadan  ele alınıyor.

Biz bu program ile Çocuklarımızın;
  • Farklı kitap ve kitap kahramanıyla tanışmalarını,
  • Kitaplar ve okuma ile ilgili olumlu deneyimler edinerek okuma yazma sürecinin desteklenmesini,
  • Ses, duygu, görsel, beden okuma gibi farklı okuma biçimleri ile tanışılmasını.
  • Eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerinin desteklenmesini,
  • Duygu dağarcığını genişleterek, farklı duygu ifadeleri kullanmasını,
  • Topluluk önünde duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerini,
  • Matematiksel kavramların yaşantılarındaki karşılığını fark etmelerini,
  • Bireysel özelliklerini fark ederek, “beni ben yapan özellikler”i kavrayabilmelerini,
  • Kitaptaki kahramanların yaşadığı durumlardan yola çıkarak duygu ve düşünceleri hakkında çıkarımda bulunmalarını ve empati kurma gibi becerilerinin desteklenmesi ve geliştirilmesini hedefliyoruz.

Birlikte öğrendiğimiz programımız ile dijital ortamda da çocuklarımızla buluşacak olmanın mutluluğu içindeyiz.
05.11.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!