yükleniyor

Uzaktan Eğitime Destek için Başlatılan “Yeni Dünya” Kampanyamıza Destekler Büyüyor

Uzaktan Eğitime Destek için Başlatılan “Yeni Dünya” Kampanyamıza  Destekler Büyüyor güneş amblemi.
[caption id="attachment_7109" align="alignnone" width="800"]image003 Şanlıurfa Ballıca Köyü - Ballıca İlkokulu[/caption]

Arçelik ve Eski Arçelikliler Derneği’nin (EAD) desteğiyle uzaktan eğitime erişimi kısıtlı öğrenciler için başlattığımız kampanyaya destekler büyüyor.

Bu güne kadar toplanan bağışlarla yaklaşık 2 bin çocuğumuz için tablet bağışı geldi. Beykoz, Van, Siirt Kurtalan, Şanlıurfa ve Şırnak Cizre’ye bağlı köy okullarındaki çocuklarımıza tabletlerini teslim ettik. Diğer il ve okullardaki dağıtımlarımıza kampanyamıza gelecek bağışlarla 2021 yılında da devam edeceğiz.

Kampanya kapsamında, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı 2, Siirt Kurtalan’daki 1, Van’ın Gevaş ilçesine bağlı 15 ve Erciş, Şırnak Cizre ve Şanlıurfa’ya bağlı 4 köy ilköğretim okulunda eğitim gören öğrencilere tabletleri dağıtıldı. Yerel yönetimlerin, okul müdürleri, öğretmenler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen dağıtımda tabletlerine kavuşan çocuklarımızın mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

[caption id="attachment_7174" align="alignright" width="400"]ISTANBUL - BEYKOZ İstanbul - Beykoz Kılıçlı İlkokulu[/caption]

Çocuklarımız, tabletleriyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın derslerinin yanı sıra, pandemi döneminde hayata geçirdiğimiz “TEGV Dijital” adlı Uzaktan Eğitim Platformumuzdan Fen, Matematik, İngilizce, Bilişim, Okuma, Sosyal-Duygusal Öğrenme etkinliklerimize ulaşabilecekler.

Kampanyamıza gelen desteklerden duyduğu memnuniyetle ilgili Genel Müdürümüz Sait Tosyalı: “Ülke olarak pandemi döneminde en az sağlık kadar önemli bir de eğitim sorunu yaşıyoruz. Çocuklarımız okullarından ve öğretmenlerinden ayrı kalırken, çeşitli altyapı sorunları ve donanım eksikliği nedeniyle uzaktan eğitimden de eşit fırsatlarla yararlanamıyor. Çocuklarımızın uzaktan eğitimlerine devamını sağlayacak kampanyamızın, tüm duyarlı insanların, kurumların ve eğitim dostlarımızın desteğiyle daha da büyüyeceğine inanıyoruz.” dedi.
Kasım ve Aralık aylarında “Eğitim her çocuğun hakkıdır ” diyerek tablet bağışlarıyla çocuklarımızı nitelikli eğitim ile buluşturan Allianz, Walt Disney, Fina Enerji, Ekol Lojistik, Brandweek, Schneider Elektrik, MBIS ,TEB Arval, Set Teknik firmalarına SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.

 

“Doğası, kültürü, insanların misafirlere yaklaşımı, yedikleri, içtikleri ile bu topraklar biraz farklıdır” diyen Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Eğitim Uzmanı Utku Kaya’nın izlenimleri:

[caption id="attachment_7158" align="alignright" width="400"]image00781 Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Eğitim Uzmanı Utku Kaya, Harran'da Çiçek İlkokulu'nda tablet dağıtımı yapıyor[/caption]

“Keşke sizde yanımızda olsaydınız da tableti olacağı hiç aklına gelmeyecek çocukları, sırtında 2 çocuğuyla tableti teslim almaya gelen anneyi, öğrencilerine daha kolay ulaşabileceği için mutlu olan öğretmenin gözlerindeki gülümsemeyi görebilseydiniz. Saçları kınalanmış, en güzel kıyafetlerini giyinmiş, kendilerine büyük gelen maskelerin altında gülümseyen çocukları… Beraber fotoğraf çekinmek için izin aldığımız çocuklara “Kocaman gülümse” dediğimizde, maskenin altında gözükmeyen ancak gözlerinde görülen o gülümsemeyi ve ışığı…Bu çocuklar için bu cihazlar o kadar ulaşılmaz ki, “bu tablet artık senin” dediğimizde ne yapacağını bilemeyen çocukların tableti eline alırken düşürüp kırmamak için sıkı sıkıya sarılmalarını gördük. Maskelerinin altından, utangaç ve sessiz bir sesle “ teşekkür ederim” demeleri gördük. Hepimizin de bildiği gibi Harran bir ova. Dolayısıyla düzlük ve tarım arazisi. Navigasyonun yol gösterirken şaşırdığı okulları, bahçelerinde dikili olan ağaçlardan bulduk. En yakın yerleşim yerine 60 km uzaklıkta olan bu köylerde öğretmenlerle, sınırın sıfır noktasında o çocuklar ile buluşmaktan ve onların mutluluğunu paylaşmaktan kendimiz TEGV ailesi adına onurlandık, gururlandık.Pandemi nedeni ile her ne kadar yorulmuş ve zorlanmış olsak da proje sayesinde çocukların tabletleri ile buluşmasını görmek buna değerdi. Projenin gelişmesi dileği ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.”

Kampanyamıza destek vermek için www.tegv.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 
12.01.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!