yükleniyor

Etkinlik Duyurularımız

Etkinlik Duyurularımız güneş amblemi.
kolaj2Çocuklarımız, Allianz Motto Hareket ile Coşuyor

Allianz Türkiye’nin, Vakfımız, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ve Koruncuk Vakfı iş birliğiyle 2018 yılından bu yana devam eden kurumsal sosyal sorumluluk programı Allianz Motto Hareket, bu yaz çocukları birbirinden eğlenceli egzersiz videoları ile buluşturuyor.

YouTube üzerinden 25 Haziran’da ilk bölümü yayınlanan video serisi, Allianz Türkiye’nin, Vakfımızın ve iş birliği yapılan diğer STK’ların YouTube kanalları üzerinden açık kaynak olarak yaz boyunca yayımlanmaya devam edecek.

Isınma ve soğuma egzersizlerinden oluşan ilk videoyu kaçıran çocuklarımız aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirler; https://www.youtube.com/watch?v=PB4eVOK2HNA

2018-2020 yılları arasında, iş birliği yapılan üç sivil toplum kuruluşunun yerleşkelerinde gönüllü eğitmenler aracılığıyla uygulanan etkinlikler ile ve şu ana kadar 21 ilden 3.000 çocuğa ulaşan projenin 8 yıl sürmesi planlanıyor.

 

İsveç Konsolosluğu’nun Desteği ile Pippi Uzunçorap Geri Geliyor

2020 yılında İsveç Konsolosluğu ve İsveç Enstitüsü destekleriyle çevrim içi etkinlik olarak uygulamaya başladığımız Pippi Uzunçorap kısa süreli etkinliğimiz 2020 yılında 865 çocuğumuza ulaştı.

Etkinlik sonrasında İsveçli dünyaca ünlü yazar Astrid Lindgren’in, dünya çocuk edebiyatına 75 yıl önce hediye ettiği; kendi kendine yeten, pozitif ve neşeli kendine has bir karakteri olan, sık sık gülen, yaratıcı olduğu kadar mücadeleci, iyi kalpli olduğu kadar yardımsever Pippi karakterini anlatan Pippi Uzunçorap kitabını ve maskeleri çocuklarımıza ulaştırdık.

Çocuklarımızın Pippi ile ilgili ortaya çıkardıkları sanat çalışmaları ise; https://tegv.org/pippi adresindeki çevrim içi sergimizde yayınlandı. Çok sevilen bu etkinlik, İsveç Enstitüsü’nün daveti ile 2021 yılı içerisinde de yine çevrim içi olarak çocuklarımız ile buluşacak.

 

Eğlenceli Elektrik Projemiz Nexans Global Tarafından Fonlandı 

Elektrik, elektrik enerjisinin farklı enerji türlerine dönüşümü, elektrik devreleri, güvenli ve verimli elektrik kullanımı konularını ele aldığımız; içerisinde elektrik deney videolarının, eğlenceli elektrik oyunlarının, animasyon ve videoların yer aldığı bir platform oluşturularak hazırlayacağımız Eğlenceli Elektrik Projemiz, yeni dönemde, Nexans’ın desteğiyle çocuklarımızla buluşacak.

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İşbirliği ile “İşte Güvenli Gelecek” Etkinliğimiz Başlıyor.

İş sağlığı ve güvenliği odağında çalışmalar yürüten TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı (TİSK MCV) ile “Ortak Yarınlar 2021 İşimizin Yarını” temalı bir iş birliğine imza attık. Proje kapsamında, Geleceğin Meslekleri, İş Sağlığı ve Ev Güvenliği temalarından oluşan iki farklı çevrim içi içerik çocuklarımızla buluşacak.

Kısa süreli etkinlik olarak planlanan, TEGV Dijital platformunda ve programa ait oluşturulacak olan web sitesinde çocuklarla buluşacak olan yeni projemiz ile çocuklarımıza meslekleri tanıtmayı, onları gelecekteki meslekler hakkında düşündürmeyi ve iş sağlığı ve güvenliği bakış açısıyla meslekler ve ev güvenliği hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefliyoruz.
06.07.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!