yükleniyor

TEGV takımları, First Lego Ligi'nden 4 kupayla döndü.

TEGV  takımları, First Lego Ligi'nden 4 kupayla döndü. güneş amblemi.

2005 yılından bu yana Türkiye'de düzenlenen ve 9-16 yaş arası çocukların takımlar halinde yarıştığı FLL turnuvalarında, katılan takımlardan belirlenen global bir problemin çözümüne yönelik proje geliştirmeleri bekleniyor. Çalışmalarını tamamlayan takımlar bir seri görevi yerine getirmek üzere robotlarını tasarlıyor ve programlıyor. Daha sonra takımlar çalışmalarını ve tasarımlarını jüri üyelerine sunuyor.

Her yıl farklı bir temayı işleyen FLL'de, bu yıl 'Gıda Etkeni' teması ele alındı ve turnuva 17-19 Şubat 2012 tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

TEGV turnuvaya; İstanbul, Gaziantep, İzmir, Şanlıurfa, Samsun, Antalya, Ankara ve Eskişehir illerinden 9 takım ile katıldı. Turnuva sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı 'Mezopotamya' adlı takımıyla Aslan Koç Ödülü ve Jüri Özel Ödülü'nü, Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi 'eS.o.eS' adlı takımıyla Programlama Ödülü'nü ve Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı 'Altın Portakal' adlı takımıyla Jüri Özel Ödülü'nü alarak, 4 kupayla evlerine döndüler.

FLL turnuvalarının; çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere ve doğaya saygılı birer birey olmalarına katkıda bulunuyor. Her sezon toplumsal anlamı olan bir tema belirlenerek, oluşturulan takımlara özgün bilimsel bir araştırma yaptırılan organizasyonda, Lego Mindstorms teknolojisi ve Lego Education ürünlerini kullandırılarak robotik tasarımlar yaptırılıyor. Çocuklar, takım halinde çalışmayı öğrenirken güzel ve heyecan dolu bir deneyim yaşıyorlar.

Turnuva fotoğrafları için Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

19.02.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!