EĞİTİM PARKLARI
Yılda yaklaşık 5.000 çocuğun yararlandığı, 1.000-1.500 m² kapalı, 10–15 dönüm açık alana sahip olan Eğitim Parklarımız, program içeriklerimizin gerektirdiği donanıma uygun ve çocuk dostu mekânlar olarak tasarlanmıştır. Açık alanlarında futbol, basketbol vb. spor alanları bulunan Eğitim Parklarımızda, farklı amaçlar için özel olarak tasarlanmış Etkinlik Odaları, Bilişim ve Teknoloji Odaları, Kütüphane, Çok Amaçlı Salon ve Özel Atölyeler bulunmaktadır.
ÖĞRENİM BİRİMLERİ
Eğitim Parklarımıza göre daha küçük ölçekli mekânlar olan Öğrenim Birimlerimiz, 250 – 300 m² kapalı alana sahiptir. Yılda yaklaşık 1.500 çocuğun yararlandığı Öğrenim Birimlerimizde farklı amaçlar için özel olarak tasarlanmış Etkinlik Odaları, Bilişim ve Teknoloji Odası ve Kütüphane bulunmaktadır.
Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi Sanal Turu için tıklayın.
ATEŞBÖCEĞİ ÖĞRENİM BİRİMLERİ
Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara Ateşböceği Öğrenim Birimleri ile ulaşılmaktadır. 1999 Marmara Depremi sonrasında Umut 2000 Projesi ile faaliyete geçen Ateşböceği Öğrenim Birimleri deprem bölgelerinde çocukların eğitimine devam edebilmesi için yola çıkmıştı. Daha sonra bu araçlar geliştirilerek “Ateşböceği” Projesi’ne dönüştürülmüş ve tüm illere ulaşılmıştır. TIR dorseleri içinde kurulu olan Standart Ateşböceği Öğrenim Birimlerinden yılda yaklaşık 2.300 çocuk, Tematik Ateşböceği Öğrenim Birimlerinden yılda 1.500 çocuk yararlanabilmektedir. Standart Ateşböceği Öğrenim Birimlerinde 12 bilgisayarlı bilişim ve teknoloji odası, serbest etkinlik odası ve yaşam alanı bulunmakta olup tematik Ateşböceklerimiz aşağıda belirtilen donanımlarda hizmet vermektedir.
Bilim Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, fen bilimlerinin temel bilgi ve becerilerini kazandırmak, çocukların bilimsel düşünen, problem çözebilen ve bilime karşı olumlu tutum geliştiren bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak için geliştirilmiş eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir.
Bilişim Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, bilgisayar ve iletişim teknolojilerini hayatın her alanında kullanabilen ve bilgi toplumunun birer bireyi olan çocuklar yetiştirmek amacıyla oluşturulmuştur. Bu programda algoritma ve kodlama içerikleriyle, robotik setleriyle, Algo Dijital kodlama oyunuyla teknoloji farkındalığının artması, algoritmik düşünme becerisi kazanması, yorumlaması ve zihinsel becerilerine destek olması amacıyla geliştirilmiş eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir.
Düş Gezgini Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, sanatsal bilgi ve becerilerinin artırılmasına ve sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulunacak, temel sanat kavramları ile ilgili farkındalıklarını geliştirecek, sanat yoluyla yaratıcılık, sorumluluk, iletişim, takım çalışması gibi yaşam becerilerinin güçlendirilmesine destek olacak eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir.
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, birlikte ve yaparak öğrenme yaklaşımı ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olarak tanımlanan gerçek hayat problemlerini tanımalarını ve bu hedefler üzerine çözümler üretebilmeleri için gruplar halinde empati, tanımlama, tasarlama, prototipleme ve test etme aşamalarını gerçekleştirmek üzerine kurgulanan içerikle çocukların maker araçlarını (3 boyutlu yazıcılar, 3 boyutlu tasarım kalemleri, elektronik kartlar, sensörler, motorlar, geri dönüşüm malzemeleri vb.) tanımaları ve sürecin sonunda bu araçları kullanarak gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretecekleri bir proje geliştirmeleri amacıyla geliştirilmiş eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir.
Trafik Ateşböceği Öğrenim Birimi: İlköğretim çağı çocuklarının, trafik bilgisi ve farkındalığını artırmak, trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş eğitim programlarının uygulandığı Ateşböceği Öğrenim Birimidir.
Etkinlik noktalarımızı görüntülemek için butonlara tıklayabilirsiniz.