yükleniyor

Alâeddin Yavaşca'ya 85. Yaş Konseri

Alâeddin Yavaşca'ya 85. Yaş Konseri güneş amblemi.

TEGV olarak, Türkiye'nin en değerli Türk Sanat Musikisi yorumcu ve bestekârlarından devlet sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın 85. doğum günü vesilesi ile bir konser düzenledik. Yapı Kredi sponsorluğunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle organize edilen konser, 1 Mart 2011'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti. Konserde sanatçının birbirinden değerli 15 eseri 11 kişilik saz ekibi eşliğinde öğrencileri tarafından seslendirildi. Sahnede yerini alan Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca ve eşi Ayten Yavaşca eser aralarında anılarını paylaştılar ve izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. Konserin sonunda ise Alâeddin Yavaşca'nın seslendirdiği eserler unutulmaz bir anı olarak hafızalara kazındı.

Türk Musikisi'nde devlete bağlı ilk konservatuarın kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın icracılığı yanında 644 beste, semai, şarkı ve çeşitli saz eserleri bulunuyor. 2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, 2010 TBMM Üstün Hizmet Ödülü dahil olmak üzere 200'ün üzerinde ödül ile onurlandırılan Alâeddin Yavaşca, eserlerinin telif haklarını da içeren mirasını vasiyet yolu ile TEGV'e bağışladı.

Türkiye'de daha fazla çocuğun güzel bir çocukluk yaşaması, eşit ve kaliteli eğitim olanaklarından faydalanabilmesi için, temel eğitime destek vermek amacıyla tam 16 yıldır çalışan Vakfımız, doğum gününde düzenlenen bu konser ile Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'ya saygı ve şükranlarını sundu ve Türk kültürel mirasının en önemli unsurlarından olan Türk Sanat Musikisinin bu değerli eserlerini yaşatmak için üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi.

18.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!