yükleniyor

Ateşböcekleri 10 Yaşında

Ateşböcekleri 10 Yaşında güneş amblemi.
Deprem bölgesinde eğitimin kesintiye uğramaması prensibinden yola çıkan Eğitim Gönüllüleri, biri etkinlik, diğeri bilgisayar odası olarak tasarlanmış 2 otobüs ile UMUT 2000 projesini başlattı. Bu proje ile Eğitim Gönüllüleri, eğitimin yanı sıra çocukların yüreklerindeki umudu da yeşertmeye çalıştı. Deprem bölgesinde binlerce çocuğa ulaşılan çalışmaların ardından UMUT 2000 otobüslerinden biri Güneydoğu Anadolu seferine başladı.

UMUT 2000 otobüslerinin gittiği her yerde çocukların yaşadıkları, Eğitim Gönüllülerine yaşattıkları ve alınan olumlu sonuçlar, Öğrenim Birimi projesinin geliştirilerek sürdürülmesini sağladı. Gittiği yerlerde geçici bir süre kalıp ışığını yayması, daha sonra farklı noktalardaki farklı çocuklara umut ışığı götürmesinden dolayı yeni projeye 'Ateşböceği Öğrenim Birimi' ismi kondu.

Ateşböceği Öğrenim Birimi projesi 10 yılı geride bıraktı. İlk tematik Öğrenim Birimi olan ve 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti' etkinlikleri kapsamında imal edilen Kültür Tırı ile sayıları 20'yi bulan Öğrenim Birimleri, 10 yıl zarfında 90.000 km'nin üzerinde yol kat ederek tüm illerimize Eğitim Gönüllülerinin etkinliklerini taşıdı. Bu yolculukta Öğrenim Birimlerinin etkinliklerinden faydalanan çocuklarımızın sayısı 579.802'ye ulaştı.
19.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!