yükleniyor

'BİLGİ Genç Sosyal Girişimcileri Ödülleri' Sahiplerini Buldu

'BİLGİ Genç Sosyal Girişimcileri Ödülleri' Sahiplerini Buldu güneş amblemi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen ve International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Projesi, içinde yaşadıkları topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış genç sosyal girişimcileri tespit etmeyi ve onlara destek olmayı amaçlıyor. Sürdürülebilir olması planlanan ödüllerle, aynı zamanda bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşan ve her yıl daha da büyüyen bir sosyal girişimciler ağı oluşturulması hedefleniyor. Seçilen genç sosyal girişimciler, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alıyor ve özenle hazırlanmış eğitim programlarına katılıyor. Genç girişimcilere, projelerini sürdürebilmeleri için teşvik edici nitelikte bir para ödülü de veriliyor.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Projesi kapsamında proje başvurularının alınması 15 Kasım 2010'da tamamlandı. Ödül jürisinde yer alan iki farklı seçici kurul, toplam 77 başvuru içinden en iyi 20 başvuru sahibini yarı finalist olarak belirledi. Ardından, ödül almaya hak kazanan 10 finalist genç sosyal girişimci seçildi. Finalistler, ödüllerini 3 Şubat 2011'de düzenlenen törenle aldılar. Törende İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Nurdan Şahin, Sylvan/Laureate Vakfı Toplum Projeleri Yöneticisi Katherine Zuga ve Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) Program Yöneticisi Joel Adriance hazır bulundular.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Gönüllümüz Hakan Süleyman Köse ve Antalya Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı Gönüllümüz Nevra Atıcı da projeleriyle BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri 10 finalisti arasına girmeyi başararak ödül aldılar. Hakan Süleyman Köse'nin 'Hafif Tuğla' projesi çevre dostu tasarruflu tuğla üretimini öngörüyor. Girişim, topraktan tasarruf sağlayarak hammadde sorununu ortadan kaldırıyor, tuğlada hafifleme yaparak deprem gibi doğal afetlere karşı bir önlem sunuyor, bina zati yükünde hafifleme yapıyor ve afet riskini azaltıyor. Nevra Atıcı'nın 'Çocuklardaki Dikkat Sorunu İçin Masa Tenisinden Yararlanma' projesi ise; çocukların gelecekte daha başarılı bir hayat yaşamaları için anne desteğini alarak sportif etkinlikler yoluyla zihinsel kapasitelerini güçlendiren bir eğitim programının hazırlanması, programın öğrenciler üzerindeki etkilerinin gözlemlenmesi ve kaydedilmesini kapsıyor.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Finalistleri:

  • Ceren Öztulca (25), Eko-Yunus
  • Mustafa Dalcı (28), Erişilebilir Web
  • Yunus Beçit (22), Fikir Toplama Kampı (FTK)
  • İstem Duygu Akalp (24), Hayatımın Lideriyim
  • Selçuk Var (26), cur-cuna Tiyatro Grubu
  • Alper Taştekin (23), Tercih Dönemi
  • Hakan Süleyman Köse (20), Hafif Tuğla
  • Ayşegül Güzel (29), Zaman Bankası
  • Burak Özcan (27), Bi'soluk Kafe
  • Nevra Atıcı (21), Çocuklardaki Dikkat Sorunu İçin Masa Tenisinden Yararlanma
18.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!