yükleniyor

İlk Üniversite Protokolümüzü İmzaladık!

İlk Üniversite Protokolümüzü İmzaladık! güneş amblemi.

Üniversite öğrencilerinin sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük yapmalarını teşvik etmek ve bu konuda işbirliği zemini oluşturmak amacıyla, Vakfımız ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi arasında 'Topluma Hizmet Uygulamaları' çerçevesinde bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları derslerinde Eskişehir Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkez'inde gerçekleşen eğitim etkinliklerine gönüllü olarak katılacaklar.

29 Mart 2011 tarihinde gerçekleşen Protokol törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, Genel Müdürümüz Nurdan Şahin, Vakfımızın Eğitim ve Gönüllü Departmanı Yöneticisi Suat Özçağdaş, Gönüllü Koordinatörü Başak Yalvaç ve Eskişehir Eğitim Parkı Yöneticisi Didem Aydınmakina katıldı. İmzalanan Protokol ile sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasına yönelik eğitim, araştırma, proje ve uygulamaların ortaya konması, Üniversite'nin toplumsal katkılarının arttırılması, toplumsal fayda sağlamaya yönelik çalışmaların özendirilmesi ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesinde yeni kanalların ortaya konması hedefleniyor. Bu çalışmada görev alacak üniversite öğrencilerinin gönüllülük kavramıyla tanışmaları, aktif sorumlu yurttaşlar olarak toplumun gelişmesine yönelik olumlu bir katkı sağlamaları için fırsat oluşturulacak, ayrıca aldıkları eğitimler ve yapacakları çalışmalar ile bireysel ve çevresel kazanımları arttırılarak mesleki gelişimlerine katkıda bulunulacak.

Topluma Hizmet Uygulamaları, Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Sivil Toplum Çalışmaları çerçevesinde Türkiye genelindeki Etkinlik Noktalarımız ile üniversitelerin ilgili bölümleri arasında etkin bir işbirliği sürdürüyoruz. Bugüne kadar Etkinlik Noktalarımızın bulunduğu 35 ildeki toplam 78 Üniversite Rektörlüğü ile bu yönde çalışmalar yürüttük. Üniversite öğrencilerinin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kapsamında 2007 yılından bu yana 2.500'den fazla üniversite öğrencisi gönüllülük kavramıyla tanışarak TEGV'de sürdürülen faaliyetlere destek verdi. İmzalanan yeni Protokol ile Anadolu Üniversitesi'nin eğitim ve öğrenci kaynağı değerlendirilerek Eskişehir Eğitim Parkındaki gönüllü kapasitesinin arttırılmasını ve böylelikle Eskişehir'de ilköğretim çağındaki daha çok çocuğa eğitim desteği ulaştırmayı hedefliyoruz.

18.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!