yükleniyor

TEGV Gönüllüleri Buluşuyor

TEGV Gönüllüleri Buluşuyor güneş amblemi.

Türkiye genelinde, 35 ile dağılmış 87 Etkinlik Noktamızda görev alarak hiçbir karşılık beklemeden çocuklarımıza eğitim desteği veren binlerce gönüllümüz ile her yıl gerçekleştirdiğimiz Bölgesel Gönüllü Toplantılarında bir araya geliyoruz. 8 Ocak'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde gerçekleşen Gönüllü Toplantısına, yaklaşık 600 gönüllümüz katıldı. İkinci Gönüllü Toplantısı, 26 Şubat'ta Eskişehir Anemon Otel ev sahipliğinde, yaklaşık 750 gönüllümüzün katılımı ile gerçekleşti. 2011 yılının üçücü Bölgesel Gönüllü Toplantısı ise 19 Mart tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde 700 gönüllümüzün katılımı ile gerçekleşti. 

Toplantıların açılışını Yönetim Kurulu Başkanımız Cengiz Solakoğlu yaptı ve ardından Genel Müdürümüz Nurdan Şahin geçtiğimiz yılı özetleyen bir sunum ile gönüllülerimize 'Hoşgeldiniz' dedi. İstanbul'daki toplantımıza katılan ve Siirt ile Diyarbakır Valilikleri sırasında da Vakfımıza destek veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuşmasında gönüllülüğün önemini dile getirdi. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü ve bir TEGV gönüllüsü olan Prof. Dr. Dursun Koçer'in konuşmasının yanı sıra, 'Adım Adım Oluşumu'nun üyeleri konuğumuz olarak kısaca çalışmaları ve Vakfımıza sağladıkları katkı hakkında bilgi verdiler. Eskişehir'e ise Büyükşehir Belediye Başkanı, TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi ve Vakfımızın eski başkanlarından Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı sıcak hoşgeldiniz konuşması damgasını vurdu.

Toplantılarımız Eğitim Dostlarımız ve 2, 3, 5, 8, 10, 13 ve 15 yıllını dolduran gönüllülerimiz için düzenlediğimiz Teşekkür Törenleri ile devam etti. Gönüllülerimizin sorularının yanı sıra görüş, düşünce, öneri ve anılarını paylaştıkları Gönüllü Forumu bölümünde; Yönetim Kurulu Başkanımız, Başkan Yardımcımız, Genel Müdürümüz ve Departman Yöneticilerimiz gönüllüleri dinlediler, sorularını yanıtladılar.

Toplantıların son bölümünde ise sosyal girişimcilik öyküleri ile toplumsal değişime örnek olan ve projeleriyle Bilgi Genç Sosyal Girimciler Ödüllerine layık görülen gençler söz aldılar. İstanbul'da 'Zaman Bankası' projesiyle Ayşegül Güzel ve 'Eko-Dolphin' projesiyle Ceren Öztulca, Eskişehir'de 'Erişilebilir Web' projesiyle Mustafa Dalcı ve 'Tercih Dönemi' projesiyle Alper Taştekin, İzmir'de ise 'Çocuklardaki Dikkat Sorunu İçin Masa Tenisinden Yararlanma' projesi ile Nevra Atıcıkendi öykülerinden hareketle gençliğin toplumsal değişime katkısını somutlaştırmaya çalıştılar.

İstanbul Bölgesel Gönüllü Toplantısı Zara ve Tuluğ Tırpan'ın keyifli konseri ile sona erdi. Toplantı Zeitin Teknoloji'nin desteği ile web sayfamızdan canlı olarak yayınlandı. 2011 yılının diğer Bölgesel Gönüllü Toplantıları Nisan ve Mayıs aylarında Şanlıurfa ve Sivas'ta gerçekleşecek.

18.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!