yükleniyor

TEGV'den 5. Dünya Gönüllüler Günü Konferansı: 'Gönüllülük ve Sürdürülebilirlik'

TEGV'den 5. Dünya Gönüllüler Günü Konferansı: 'Gönüllülük ve Sürdürülebilirlik' güneş amblemi.

Birleşmiş Milletler tarafından 1985'te ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlediğimiz aktivitelerle, daha iyi bir gelecek için gönüllü olup, toplumda aktif rol oynayan yurttaşlarımızın Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladık. TEGV olarak; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedefliyoruz.

2011 yılı; hem ilk Dünya Gönüllüler Günü'nün 10. yıldönümü hem de Avrupa Gönüllülük Yılı olarak kutlanacak. Bu kapsamda 5 Aralık 2010'dan başlamak üzere 2011 yılı boyunca dünya çapında 'İçindeki Gönüllüyü Keşfet' sloganıyla birçok etkinlik gerçekleşecek. Biz de, Türkiye'nin en büyük gönüllü ağına sahip sivil toplum kuruluşu olarak bu yıl Dünya Gönüllüler Günü'nü ayrı bir coşku ile kutluyoruz.

İstanbul'da Dünya Gönüllüler Günü Kutlaması

Vakfımız, 1 Aralık 2010'da İstanbul'da 'Gönüllülük ve Sürdürülebilirlik' başlığı altında bir konferans düzenledi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Oktay Özinci'nin konferans açılış konuşmasının ardından, TEGV adına Infakto Araştırma Şirketi'nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği 'Gönüllülük ve Sürdürülebilirlik' kamuoyu araştırmasının sonuçları katılımcılarla paylaşıldı ve sonuçlar değerlendirildi.

Konferansın ilk oturumunda, 'Gönüllülük ve Sürdürülebilirlik' konusu farklı açılardan değerlendirildi. Moderatörlüğünü Mikado Danışmanlık'tan sosyal girişimci Serra Titiz'in yaptığı oturumda; AKUT başkanı Ali Nasuh Mahruki, Adım Adım Oluşumu'nun kurucu üyesi Renay Onur ve TEGV gönüllüsü Mustafa Güçlü bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Moderatörlüğünü TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun'un üstlendiği'Sürdürülebilir Gönüllü Programları' konulu ikinci oturumda ise, STK'ların geliştireceği sürdürülebilir gönüllü programlarının nasıl olması gerektiği, gönüllülerin sistemde kalması için STK'ların uygulayacağı stratejiler, kurumların, çalışanlarının gönüllülük yapmasındaki rolü ve iş dünyasının gönüllülüğün yaygınlaştırılmasına katkıları ele alındı. İkinci oturumun konuşmacılarından Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bülent İlik'in konunun kavramsal boyutunu pratik saha deneyimleriyle örneklendirmesinin ardından, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği'nden Başak Güçlü profesyonellerin gönüllülük yapmasının nasıl teşvik edilebileceği konusundaki düşüncelerini paylaştı. Oturumun son konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Filiz Demiröz ise sürdürülebilir gönüllü programlarının nasıl olması gerektiği konusunda teorik bir çerçeve çizdi.

Konferans, Genel Müdürümüz Nurdan Şahin'insivil toplum kuruluşlarına, özel sektör ve kamu kuruluşlarına, basına ve hükümete, gönüllülüğün, ülkemizde de yaygınlaşması için ortak çaba gösterme çağrısına vurgu yapan kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 Konferans TEGV web sitesinden canlı olarak yayınlandı.

Dünya Gönüllüler Günü hakkında
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı artırmak amacıyla '5 Aralık' tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar verdi. 1985'ten bu yana Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.

19.04.2011
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!