yükleniyor

Türk Musikisinin Çınarı Alaeddin Yavaşca'nın 86. Doğum Gününde TEGV'den Anlamlı Konser

Türk Musikisinin Çınarı Alaeddin Yavaşca'nın 86. Doğum Gününde TEGV'den Anlamlı Konser güneş amblemi.

Türkiye'nin yaşayan en değerli Türk Sanat Musikisi yorumcusu ve bestekârlarından Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın 86. doğum günü vesilesiyle verilen konser, 1 Mart 2012 tarihinde Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleşti.

Konserde İbrahim Bodur, İnan Kıraç ve Mahmut Kuşçulu'nun yaptığı bağışlarla 1.700 çocuğumuzun bir yıllık eğitimine destek sağlanacak.

Türk Musikisinde devlete bağlı ilk konservatuvarın kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın icracılığı yanında 644 civarında beste, semai, şarkı, çocuk şarkıları ve çeşitli saz eserleri bestesi bulunmaktadır. '2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü' ve '2010 TBMM Üstün Hizmet Ödülü' de dahil olmak üzere 200'ün üzerinde ödül ile onurlandırılan Devlet Sanatçısı, eserlerinin telif haklarını da içeren mirasını 2010 yılının Kasım ayında vasiyet yolu ile TEGV'e bağışlamıştı.

Türkiye'de daha fazla çocuğun eşit ve kaliteli eğitim olanaklarından faydalanabilmesi için, temel eğitime destek vermek amacıyla tam 17 yıldır çalışan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı olarak, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın armağanı olan bu değerleri koruma ve yaşatma görevini üstlenmiş olmanın onuruna gerçekleştirdiğimiz konserle değerli ustaya, saygısını ve şükranlarını sunmayı amaçlıyoruz.

Türk kültürel mirasının en önemli unsurlarından olan Türk Sanat Musikisinin bu değerli eserlerini yaşatmak amacıyla Vakfımız, sanatçının doğum günü olan 1 Mart tarihinde geçen yıl düzenlemeye başladığı 'Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Konserleri'ni organize etmeye devam edecek.

04.03.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!