yükleniyor

TEGV, Yeni Eğitim Yılında Van'daki Çocukları 6 Etkinlik Noktası İle Kucaklıyor

TEGV, Yeni Eğitim Yılında Van'daki Çocukları 6 Etkinlik Noktası İle Kucaklıyor güneş amblemi.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın 1997 yılında kurulan Van Muradiye Öğrenim Birimi, Ekim 2011'de yaşanan Van depreminin ardından ara verdiği faaliyetlerini Mart 2012 tarihi itibariyle okullarda sürdürdü. Birim, Muradiye Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen arazi üzerine Turkish Philanthropy Funds'tan sağlanan fonla kurulan prefabrik binada Muradiye'li çocukları TEGV'in eğitim etkinlikleriyle tekrar buluşturuyor.

18 Ekim 2012 tarihinde TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ve Genel Müdür Berna Çağatay'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, birçok TEGV Eğitim Dostu ve konuk katıldı.

Van Muradiye Öğrenim Birimi'nin yeni mekanında 1 Bilişim ve Teknoloji Odası, 1 Okuma Adası, 1 Etkinlik Odası ve ofis bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 800 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Birim; güleryüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor.

Ekim 2011'de Van'da meydana gelen depremden bu yana Van'daki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren TEGV, bölgede bulunan 1 Eğitim Parkı ve 3 Öğrenim Biriminde, ayrıca bölgeye yönlendirilen 8 Ateşböceği Öğrenim Birimi ile çocuklara eğitim ve moral desteği veriyor. Depremden sonra Van'daki faaliyetleriyle TEGV; Eğitim Parkında 2.597, Öğrenim Birimlerinde 2.285 ve Ateşböcekleri ile 20.243 olmak üzere, toplam 25.125 çocuğa ulaştı.

Depremin ardından birçok bireysel ve kurumsal bağışçının desteği ile Van'daki TEGV etkinlik noktalarında yenileme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. GEN by Figen Özdenak işbirliği ile hayata geçirilen 'Van Kalbim Seninle' kampanyası kapsamında tasarlanan özel koleksiyon t-shirtlerin satışından sağlanan gelirin tamamı TEGV'e aktarılmak üzere Boyner Mağazaları'nda satışa sunuldu. Kampanyadan elde edilen gelir ile Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı içindeki oyun parkının yapımı karşılandı. Pazarlama araştırmalarının lider şirketlerinden Ipsos KMG tarafından düzenlenen 'Araştırmada Yenilikler' konferansının katılım bedeli TEGV'e bağışlandı ve elde edilen gelir, Van Çatak Öğrenim Biriminin yeni yerine taşınması için kullanıldı. Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği ise Çatak Öğrenim Birimi'ndeki iyileştirme çalışmalarına katkıda bulunacak.

2012-2013 öğrenim yılının başlamasıyla birlikte TEGV; Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı, Van Çatak Öğrenim Birimi ve yeni yerine taşınan Van Muradiye Öğrenim Birimi'nin kapılarını çocuklara açtı. Van Erciş Öğrenim Birimi ise ilköğretim okullarında etkinliklerini sürdürüyor. Halen bölgede faaliyetlerini sürdüren 2 Ateşböceği Öğrenim Birimi'nin de desteği ile tüm TEGV etkinlik noktaları Van'daki çocukların mutluluğu için çalışıyor.
18.10.2012
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!