yükleniyor

TEGV'li Çocuklar 'Gizemli Kutular' İle Bilim İnsanı Olmayı Deneyimledi.

TEGV'li Çocuklar 'Gizemli Kutular' İle Bilim İnsanı Olmayı Deneyimledi. güneş amblemi.

Londra Bilim Müzesi tarafından geliştirilen ve halen İngiltere'de de uygulanan Gizemli Kutular, 10 – 15 yaş grubu öğrencilere, bilimin yaşam içinde nasıl şekillendiğini ve yaşamımızın her alanını nasıl etkilediğini deneyimleyerek gösteriyor. İnformel Eğitim/çocukistanbul tarafından ülkemizdeki öğrencilere uyarlanan Gizemli Kutular, 28 Ocak - 8 Şubat tarihleri arasında, İstanbul'da bulunan 2 Eğitim Parkı ve 6 Öğrenim Birimimizde gerçekleşen atölyelerle, Vakfımıza üye 400 çocuğa ücretsiz olarak ulaştı. Programın önümüzdeki dönem diğer illerdeki etkinlik noktalarımıza da taşınması hedefleniyor.

Gizemli Kutular atölye çalışması boyunca çocuklar 'kutuların içinde ne var?' sorusunun cevaplarını bulmaya çalışırken; tartışma, merak etme, argüman geliştirme, iletişim, dinleme, işbirliği, bakış açılarını genişletme ve hayal gücü gibi bilimsel çalışmanın gerektirdiği süreçleri yaşıyorlar. Bu süreçler, bilim insanlarının teorilerini ve hipotezlerini oluşturma, test etme, araştırma ve ellerindeki verilerle sonuca varma aşamaları ile paralellik gösteriyor. Atölyenin sürprizli sonu ise, bilimde bir 'son' olmadığını ve bilimsel bilginin değişebilir olma özelliğini eğlenceli bir şekilde deneyimle fırsatı sunuyor.

Gizemli Kutular çalışmasına büyük ilgi gösteren çocuklarımız, çalışma sonrasında deneyimlerini farklı şekillerde dile getirdiler. Bir 6. sınıf öğrencisi duygularını 'Bilim insanı olmak harika bir şey, kendimi bu çalışmada heyecan dolu ve bilgili hissettim' sözleriyle dile getirirken, bir diğeri 'Bir bilim insanı olamayacağımı düşünüyordum ama şimdi kararım değişti' dedi. 4. sınıfa giden bir çocuğumuz ise düşüncelerini şöyle ifade ettii: 'Bu çalışmadan önce, bilim insanlarının sürekli aynı şeyler üzerinde çalıştıklarını ve sıkıcı olduklarını düşünüyordum, fakat öyle olmadıklarını anladım.'

T-Bank, Pınar Gıda ve İçecek Grubu, DuPont ve Eyüp Belediyesi'nin katkıları ile 2012-2013 eğitim yılı boyunca santralistanbul'da devam eden 'Gizemli Kutular' atölye çalışması ile ilk etapta İstanbul'daki ilköğretim okullarından 6.000 çocuğa ulaşılacak.

11.02.2013
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!