18 ay sürecek proje, etkinlik noktalarımızın bulunduğu 37 ilde uygulanacak ve 40 TEGV eğitmeni ile 2.600 TEGV gönüllüsü ile birlikte gerçekleştirilecek. 65 Etkinlik Noktamızda proje kapsamında verdiğimiz eğitimlerle, TEGV gönüllülerine demokrasi ve insan hakları konularında bilgi ve beceriler kazandırıyoruz. Böylece ilköğretim çağındaki çocuklarla etkinlikler gerçekleştiren gönüllülerin öğrendikleri/geliştirdikleri yeni metot ve içeriklerle etkinliklerin kalitesini arttıracaklarına inanıyoruz.
Proje ile Türkiye'de çocukların ve gençlerin; çağcıl, haklarını bilen, kalıp yargılardan, önyargılardan, ayrımcılıktan ve şiddetten uzak, toplumsal konular üzerinde – ve genelde – eleştirel düşünebilen bireyler ve yurttaşlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projenin bir diğer amacı da; bu alanlarda yapılan eğitimlerin yaygınlaştırılarak, eğitim alan gönüllülerin, insan haklarına dair dinleyici olmalarının ötesinde sorumluluk alarak, Etkinlik Noktalarında verecekleri eğitimlerle birer insan hakları aktivisti kimliği kazanmaları.
Proje ortaklarımız; Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) 'Çocuk Hakları'; Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) 'Ayrımcılık'; Umut Vakfı 'Barış Eğitimi' ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu 'Toplumsal Cinsiyet' konularında tematik atölye içeriklerini hazırlayıp eğitimlerini veriyorlar.