yükleniyor

Renkli Kalemler Gazetesi okuyucusuyla buluştu!

Renkli Kalemler Gazetesi okuyucusuyla buluştu! güneş amblemi.

Bu dönem TEGV Ankara Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı, TEGV İzmir Çiğli Eğitim Parkı ve TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı'nda yürütülen projede medyanın usta isimleri Beyza Özel, Ferruh Altun, Gila Benmayor, Günseli Özen Ocakoğlu, Hakan Güldağ, Özlem Yüzak ve Nermin Bezmen, projede çocuklara koçluk yaptılar. Toplam 12 hafta süren eğitim ve hazırlık sürecinin ardından, manşet haberinden fotoğrafına kadar çocukların imzasını taşıyan Renkli Kalemler gazeteleri, çocukların yaşadıkları illerde yaşanan çevreden ekonomiye birçok konuda haberi okuyucuyla buluşturdu.

Haber manşetleri ilgi çekti

Renkli Kalemler gazetesinin Ankara baskısında çocuklar Ankara'nın tarihi dokusunu yansıtan Hamamönü evleri ile ilgili haber çalışmasını manşete taşıdı. Manşetin haricinde 'Kansere çözüm mü geliyor?', 'Çocuk Olmak', 'Türkiye'nin yeni sporu: Hemsball' ve 'Hiç Operaya Gittiniz mi?' gibi başlıklar da gazetede yer aldı.

Gazetenin İzmir baskısında çocuklar peynir üretiminin hangi koşullarda olması ile ilgili haber çalışmasını manşette kullandı. 'İzmirli'nin Sevdası:Boyoz', 'Sergi Bahane Oyuncaklar Şahane!', 'İzmir'in Gözbebeği Saat Kulesi', KSK 102 Yaşında' gibi konu başlıklarına da yer verildi.

Çocuklar gazetenin Gaziantep baskısında ise Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi ile ilgili haber çalışmasını manşete aldı. Ayrıca 'Yöresel Yemeklerimizden Yuvalama', 'Gaziantep'te Zeugma', 'Spor Engel Tanımıyor', 'Diyabeti Hastalanmadan Önlemek Mümkün' gibi başlıklar da gazetede yer aldı.

Çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak proje iki etapta toplam 6 ili dolaşırken, önümüzdeki öğretim dönemlerinde Türkiye'nin farklı illerinde bulunan Eğitim Parklarımızda devam edecek.

26.01.2015
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!