2015 G20'nin sivil toplum katılım grubu C20 Türkiye'yi sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz! Bildiğiniz gibi 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren G20 Başkanlığı Türkiye'ye geçmiş bulunuyor. Bu da, bir yıl boyunca oldukça önemli çalışmalarda bulunan Avustralya C20 Yürütme Kurulu'ndan sonra 2015 C20 organizasyonu için Türkiye'nin sırasının geldiğini gösteriyor.
Bünyesinde TEGV ile birlikte Türkiye'deki 14 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı C20 Türkiye, eşitsizliklere karşı mücadele ederek, ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma için çalışmalarda bulunmayı amaçlıyor. Bu yıl C20'yi düzenleme sorumluluğuna katılmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz.
Sizin de C20'ye çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Bu nedenle sizi, açılmış olan 2015 C20 web sitesine bakmaya ve önümüzdeki yıl için gündemi hazırlamamıza yardımcı olacak online ankete katılmaya davet ediyoruz. Birden fazla dilde yayınlanan ve herkese açık olan bu ankete katılmanız bizim için çok önemli. Anket, yaklaşık 6 hafta yayında kalacak ve 2015 yılı istişare sürecinin ilk adımını oluşturacaktır. Daha sonra ne gibi adımların atılacağını görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Şu anda sürece dahil olmak için 2 seçeneğiniz var:
- Ankete katılın ve sivil toplumun 2015 gündeminde hangi konuların olması gerektiğini bize söyleyin.
- Çalışma arkadaşlarınızla, bulunduğunuz ağlarla ve ilgilenebileceğini düşündüğünüz insanlarla anketi paylaşın.
C20 ile ilgili daha fazla bilgi almak veya sürece dahil olmak için [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Önümüzdeki bir yıl boyunca beraber çalışmak üzere!
Sevgilerimizle,
C20 Türkiye Yürütme Kurulu
C20 Hakkında
C20, bugün dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunlar hakkında, sivil toplum örgütleriyle G20 ülkeleri arasındaki diyaloğu kurmaya çalışan bir platformdur. Sivil toplumu bir araya getirerek G20 süreçlerini etkiyen C20, G20 karar vericileri ve sivil toplum arasında bir arayüz görevi üstlenmektedir. İlk defa Rus sivil toplumu tarafından ev sahipliği yapılan C20, G20 tarafından resmi bir katılım grubu olarak tanınmıştır. 2013 yılında Rus sivil toplumu, 2014 yılında ise Avustralya sivil toplumu tarafından evsahipliği yapılan C20, şu anda Türkiye'deki sivil toplum tarafından düzenlenmektedir.
Biz Kimiz?
C20, başladığı yıldan bu yana politika istişare toplantıları düzenleyerek, G20'ye ortak politika tavsiyeleri vermeleri için ulusal ve uluslararası sivil toplumu bir araya getiriyor. Bu öneriler ortak bir savunuculuk çalışmasının temelini oluşturarak, başkanlık sürecince G20 hükümetlerini etkilemek için kullanılıyor. C20 Avustralya önerilerini buradan inceleyebilirsiniz. C20 Türkiye, bu yıl istişare sürecini daha kapsamlı ve katılımcı yapmayı amaçlıyor. Daha fazla insanın aktif katılım sağlaması için farklı istişare mekanizmaları kullanıyoruz. Nasıl çalıştığımızı buradan görebilirsiniz.