yükleniyor

Renkli Kalemler Projesi'nde 3.Dönem Buluşmaları Devam Ediyor!

Renkli Kalemler Projesi'nde 3.Dönem Buluşmaları Devam Ediyor! güneş amblemi.

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile 8 yıldır sürdürülen 'Okuyorum Oynuyorum' eğitim programı kapsamında hayata geçirilen 'Renkli Kalemler'  projesi için yeni dönem heyecanı başladı. Çocukları bir gazetenin yaratım sürecine dahil eden Renkli Kalemler, onların analitik düşünme yetilerini daha üst noktaya taşımayı, medyanın değerli isimlerinin koçluğunda kalemlerini geliştirmeyi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Eskişehir, Antalya, İstanbul ve Şanlıurfa'da ilk yazı işleri toplantıları gerçekleşti

Mart-Haziran 2015 döneminde düzenlenecek Renkli Kalemler'in 3.dönem çalışmalarına destek veren Ferruh Altun, Antalya TEGV Suna-İnan Kıraç Eğitim Parkı'nda; Günseli Özen Ocakoğlu, Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'nda; Beyza Özel ve Özlem Yüzak TEGV Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi'nde; Hakan Güldağ ve Aslı Çakır, TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı'nda çocuklarla bir araya geldiler.

Bu ilk buluşmalarda usta gazeteciler, temel gazetecilik prensipleri üzerinde durdular ve çocuklara ilk gazetecilik eğitimlerini verdiler.

Toplamda 12 hafta sürecek Renkli Kalemler 3. dönem çalışmaları içerisinde çocuklar bir gazetenin mizanpajından, fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler aktarılacak.

Çocuklar 3. dönem sonunda, hazırlayacakları Renkli Kalemler Gazetesi'nde yaşadıkları yerlerde gerçekleşen olayları, haberleri kendi bakış açıları ile değerlendirecek. Renkli Kalemler, medya okuryazarlığı konusunda çocukları bilinçlendirmenin yanı sıra nitelikli gazeteciliğin 'alfabesi'ni de öğretecek.

 

19.03.2015
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!