yükleniyor

“Ay neden kendi ışığını yaratmıyor”

“Ay neden kendi ışığını yaratmıyor” güneş amblemi.
Lloyd’s Register Vakfı sponsorluğunda geliştirilen Bilim Ateşböceği Eğitim Programı; ilköğretim çağındaki çocukların bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak, bilim alanında temel bilgi ve becerileri kazandırmak yoluyla, çocukların bilimsel düşünen ve problem çözebilen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Bilim Ateşböceği Eğitim Programı kapsamında düzenlenen Bilim İnsanı Seminerleri ise; çocukların bilim insanlarıyla bir araya gelmesini, onları yakından tanımasını, merak ettikleri soruları sormalarını amaçlıyor. Artvin’de bulunan Bilim Ateşböceğimiz bu kapsamda 10 Haziran 2016 tarihinde Artvin Çoruh Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Özdemir’in katılımı ile Bilim İnsanı Semineri düzenledi. Beşinci ve altıncı sınıflardan toplam 108 çocuğun iki grup halinde katılımı ile gerçekleşen seminer toplam iki saat sürdü.

Çocuklar Ertuğrul Özdemir’e sorduğ sorulardan bazıları şöyle: “Bir bilim insanı olarak, hala yanıtını merak ettiğiniz bir soru var mı? Nedir?”, “Ay neden kendi ışığını yaratmıyor?”, “Kara deliğin içinden geçebilir miyiz?”, “Herhangi bir araştırmanızda ümitsizliğe düşüp ben bunu yapamam dediniz mi? Nasıl atlattınız?”, “Bilim insanı neden merak eder?”

Bilim Ateşböceğimiz gitti her yerde çocukları Bilim İnsanları ile buluşturmaya devam edecek.
30.08.2016
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!