yükleniyor

TEGV’in Renkli Kalemler Gazetesi

TEGV’in Renkli Kalemler Gazetesi güneş amblemi.
Okuyorum Oynuyorum Projesi’nin iletişim faaliyeti olan Renkli Kalemler Projesi’nde bir araya gelen çocuklar, yaşadıkları kentin haberlerini Renkli Kalemler Gazetesi’ne yansıttılar.

Yapı Kredi işbirliği ile Şubat 2014’te hayata geçirilen “Renkli Kalemler” projesi, 2016-17 Etkinlik Yılı İlkbahar Etkinlik Dönemi’nde,  Adana Süleyman Özgentürk, Çorum, Giresun Öğrenim Birimi Aysel ve Mesut Taftalı Etkinlik Merkezi, İstanbul İpek Kıraç, İstanbul Yeniköy, İzmir Gümüşpala, Mardin Savur Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi ve  Van Muradiye Öğrenim Birimleri’nde 96 çocuk 17 gönüllünün katılımı ile gerçekleştirildi.

RK1

Renkli Kalemler; Okuyorum Oynuyorum eğitim programı kapsamında çocukların edindikleri kazanımları pekiştirmek, çocukları okumaya, düşünmeye teşvik eden ve medya okuryazarlığı konusunda bilinçli bireylerin yetişmesine destek olan ve çocuklar tarafından oluşturulan bir gazete projesidir. Proje kapsamında çocuklar, deneyimli gazetecilerin koçluğunda ve gönüllülerin desteğiyle, gazetenin mizanpajı, görsel kullanımı, başlık ve haber seçimi gibi gazetenin yayına hazır hale getirilmesi süreçlerine ilişkin çalışmalar yürüttüler.

Araştırma ve Merak Duyguları Arttı

Projeye katılan çocuklar bir mesleği yakından tanımanın yanında önemli becerilerde kazandılar. Yaşadıkları şehrin kültür, sanat, spor ile ilgili haberlerini kendileri yazdılar, kendileri düzenlediler. Muhabir oldular, gezi yazarı oldular, araştırmacı oldular. 12 hafta boyuca yoğun bir tempo ile çalıştılar. Bu sayede çocuklar, Türkçeyi etkin kullanmayı öğrendiler, yaşadıkların kentteki gelişmeleri araştırarak merak duyguları arttı, sorumluluk, özgüven, kendilerini ifade etme, takım çalışması, çevresindeki olaylara dikkatleri artarak aktif düşünme becerilerini geliştirdiler.

RK2Proje Şenlikle Taçlandırıldı

Projenin sonunda yerel yöneticiler, çocuklar, gönüllüler, okul müdürleri, öğretmenler ve gazeteci koçun katıldığı Renkli Kalemler Şenliği düzenlediler. Şenlik kapsamında çocukların oluşturulduğu gazete sayfaları, büyük boylarda basılarak sergilendi. Renkli Kalemler’in bu döneminde çocukların gazeteleri dijital olarak yayınlamasına olanak tanıdı.

Proje, 2017-18 Etkinlik Yılı Sonbahar Etkinlik Dönemi’nde yeni öğrenim birimlerimizle, yeni gönüllülerimizle ve yeni minik gazetecilerimizle buluşmaya devam edecek.

 
04.07.2017
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!