yükleniyor

Giresun'dan Sıcacık bir Hikaye

Giresun'dan Sıcacık bir Hikaye güneş amblemi.
TEGV Giresun Öğrenim Birimi sıcacık hikayesiyle karşınızda...

Giresun Öğrenim Birimi Yöneticimiz Aysel Yıldırım, katıldığı bir seminerde, bir rehber öğretmen ile yaşadıkları bir anıyı anlatıyor.

"Bu okulu neden seçtim?" konulu kompozisyon yazmaları istenen çocuklardan Melahat, TEGV ile tanışmasına bu yazıda yer veriyor. Kendi cümleleriyle okuyalım:

"Bu Okula Neden Geldim? Ne İşim Var Benim Burada?
Öncelikle ben 5. sınıftayken "Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum" diye rehberlik dersi vardı. Eğer yanılmıyorsam TEGV'deki öğretmenler gelmişti, bize bazı kitaplar vermişti. O kitapların son sayfalarında ise liseler vardı. Ben zamanla kendime göre ve sevdiğim derslere göre eledim ve sona fen lisesi kaldı. O günden bu yana bu lise benim hayalim oldu.
Bir de bazen karamsar olabiliyorum ve birçok hayalim bazı sebeplerden gerçekleşmedi. Ben de dipsiz bir kuyuya düşüyor gibiydim, kitap okumak artık yetmiyordu. Ben de en azından artık küçüklük hayallerimden biri gerçek olsun, gelecekte bana moral ve motivasyon kaynağı olabilecek ve daha önce gerçekleştirebileceğim bir hayali seçtim ve sımsıkı ona tutunmaya başladım.

Demek istediğim, bu okula gelme sebebim sadece başarı değil. Gelecek başarılarım için bir moral ve motivasyon kaynağı olan inancım beni buraya getirdi. Hayallerin de bir gün gerçekleşebileceğini ve asla hayal kurmayı bırakmamayı kendime kanıtlamak için burayı tercih ettim ve buradayım."

Çocukları hayal kurmak için, başarılı olmaları için, kitap okumaları için... ne için olursa olsun zorlamaya gerek yok. Onlara küçük bir umut ışığı olsanız, size güneş gibi gülümsüyorlar.

Pınar Akman
29.10.2017
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!