yükleniyor

Merhaba Dünya: Algo Dijital Açıldı!

Merhaba Dünya: Algo Dijital Açıldı! güneş amblemi.

AlgoDijitalAlgo Dijital; tüm çocuklara, eğlenceli oyunlarla kodlama eğitimi veriyor


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Google.org desteği ile geliştirdiği algodijital.com kodlama eğitimi platformunu, bu hafta çocuklarla buluşturduk. Türkiye'de ilk kez bir sivil toplum kuruluşu; çocuklara yönelik, ücretsiz bir dijital kodlama kaynağı yaratıyor. Hepimiz çok heyecanlıyız!

algodijital.com; kendi alanlarında uzman disiplinler arası bir ekibin yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda hayata geçti. Tüm çocukların; programlamanın temel taşı algoritmik düşünme becerilerini geliştirmeleri ve dijital dünyayı güvenli bir şekilde keşfetmeleri için tasarlandı.

Algo Dijital’in kahramanı Algo’nun sunduğu ilk oyun ‘Gezegen Gezgini.’ Sevimli uzaylı Yuko ve köpeği Kuçuba, kaybolan gezegenlerini tekrar oluşturmak için bir uzay macerasına atılıyorlar. Çocuklar, blok temelli kodlama ile gezegenlerini yeniden oluşturmalarına yardım ediyorlar.

Yuko ve Kuçuba’nın ziyaret ettikleri ilk gezegenin ismi ‘Lavanon’. Buradaki ilk görevleri ise; gezegendeki ateş toplarını bulmak ve toplamak. 1. gezegendeki 20 oyun boyunca, bakalım kaç tane ateş topu toplayacaksın?

Son olarak güzel bir haberimiz var: Algo’nun ilk oyunu Gezegen Gezgini’ne çok yakında yepyeni oyunlar eklenecek! Önce Kuçuba’nın yardımıyla Yuko, kristal toplarını bulmaya çalışacak. Sonra farklı gezegenlerde yeni maceralara çıkacaklar! Çocuklar gezegenlerdeki tüm görevleri, kendi algoritmalarını oluşturmayı öğrenerek tamamlayacaklar.

Algo Dijital tüm çocuklara açık ve ücretsiz! Algo Dijital oyun ve etkinlikleri; çocukların problem tanımlama ve çözme, algoritmik düşünme, blok temelli kodlama / programlama, dijital okuryazarlık ve dijital yurttaşlık konularında becerilerini geliştirmelerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Siz de çocuklarımızı 21. yüzyılın en ihtiyaç duyulan becerisi kodlama ile tanıştırmak için, algodijital.com’u bilgisayar ve tabletlerinizden ziyaret edin.

Algo Dijital; tıkla, kodla, oyna!
30.11.2017
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!