yükleniyor

Anadolu Gönüllüsü Röportajları / 2

Anadolu Gönüllüsü Röportajları / 2 güneş amblemi.
Anadolu Gönüllüsü Projesi’nin amacı, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü çalışmalar konusundaki bilgilerini ve becerilerini geliştirmek isteyen TEGV gönüllülerinin, kendi kurguladıkları projelerini kültürler arası bir öğrenme ortamında uygulayarak, deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Gönüllü Operasyonları Uzmanı Burak Bucak ile Anadolu Gönüllüsü olarak Kahramanmaraş'ta projesini gerçekleştiren Burkay Gökgöz yaptığı keyifli röportajı aşağıda bulabilirsiniz.

Anadolu Gönüllüsü fikri nasıl gelişti?

Hazırlamış olduğum projemi Anadolu’daki çocuklarımıza da götürmek, çocuklar ve kültürler arasındaki farklılığı bunun çocuklara nasıl yansıdığını görmek istedim. Bu sırada birim sorumlumuz Nazan Hanım’dan Anadolu Gönüllü’lüğünü duydum ve bunun muhteşem bir fırsat olduğunu düşündüm ve başvurdum.

Anadolu Gönüllüsü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence muhteşem bir proje. Farklı bölgelerdeki çocuklar ile tanışmak, onlarla bilgi, kültür, tecrübe paylaşmak ve onlardan gelen sorular ve yaklaşımları görmek hem çocuklar, hem de eğitmenler için paha biçilemez bir deneyim.

Farklı bir TEGV noktasında proje uygulamak  nasıldı? Neler gözlemlediniz?

Çok güzeldi. En önemli gözlemim, sistemlerin, çalışma şekillerinin çok standart yani her birimde aynı şekilde olması. Bence bu çok önemli bir başarı. Hiç yabancılık çekmiyor, sanki hep o birimde görevliymiş gibi rahatça hemen çalışmaya başlayabiliyorsunuz.

Anadolu Gönüllüsü Projesinin size katkıları neler oldu?

Çok değerli insanlarla tanıştım ve arkadaşlar edindim. Yepyeni bir Anadolu şehri ile tanıştım, çocukları tanıdım. Kurduğumuz bağlar, iletişim ve tecrübe, bilgi paylaşımı benim için çok değerli oldu.

Katılmak isteyen gönüllülerimize neler önerirsiniz?

Her gönüllüye mutlaka tavsiye ediyorum. Çok değerli tecrübeler ile geri dönüyorsunuz. Farklı bir birimdeki çocuklarımıza kattığınız değerleri görmenin duygusu paha biçilmez. Yepyeni arkadaşlar ediniyorsunuz. Türkiye’yi birleştirmek, aynı noktalarda buluşturmak, birbirimizi tanımak, öğrenmek adına Anadolu Gönüllüsü projesinin çok değerli bir proje olduğunu ve daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kahramanmaraş birimindeki Sema Hanım’a çok çok teşekkür ederim. Muhteşem misafirperverdi ve her konuda çok yardımcı oldu.
24.01.2018
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!