yükleniyor

Çocuklarımız İçin Umuda Pedal Çevirdiler

Çocuklarımız İçin Umuda Pedal Çevirdiler güneş amblemi.
TEGV çocukları için Temmuz’un ilk haftasında Göteburg – Hamburg arasında İsveç’ten Almanya’ya yaklaşık 800km. pedal çeviren Umuda Pedal ekibi, dünyadaki en önemli yeni nesil öğrenme platformlarından birisi olan ‘maker’ laboratuvarı yapılabilmesi için bağış topladı ve yurda döndü.

Umuda Pedal gönüllüleri, 1-7 Temmuz tarihleri arasında Göteborg’dan Hamburg’a uzanan bir rotada bisikletle kat ettikleri 800 kilometre sayesinde daha önce belirledikleri sosyal sorumluluk projeleri “Maker İle Yapabilirim!” için fon topladılar. TEGV’in Bakırköy’de bulunan Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda kurulacak ‘maker laboratuvarı’ (maker-lab) için kaynak yaratmak amacıyla pedal çeviren ekip, hedefledikleri rakamın üzerine çıkarak topladıkları yaklaşık 150.000 TL. bağış ile çocuklarımızın TEGV Eğitim Parkı’nda bir yıl boyunca ücretsiz maker eğitimi alabilmesini sağlayacak.

Dünyadaki en önemli gelişmelerden birisi olan maker eğitimi, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme platformu sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren maker’lar eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli.

Umuda Pedal; bisikleti seven, onu bir yaşam biçimi olarak benimseyen doktorlar ve iş insanları tarafından oluşturulmuş bir grup. Bugüne kadar farklı STK’lar ile farklı sosyal sorumluluk projelerine imza atan grup, bir taraftan bisiklet sosyal sorumluluk projeleri için pedal çevirirken diğer taraftan yeni katılımcılar ve bisiklet sevdalılarının katılımıyla büyüyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün yardımıyla kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyonu aşkın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

pedal2
11.07.2018
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!